Baner
 



  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
  • Naše oko
mod_dbrss2 AJAX RSS Reader poweredbysimplepie

Poslušajte emisije koje ste propustili

 

 


PUNJENA GUSKA

PUNJENA GUSKA

 

1 guska (teška cca 2-3 kg)
15 dag maslaca
1 srednje velika glavica luka (sitno nasjeckanog)
guščja jetrica
2 kriške bijelog kruha (ili 2 žemlje)
1 kiselo vrhnje (2 dcl)
2 jaja
sol, papar, sjeckano lišće peršina

Gusku očistiti i osoliti izvana i iznutra te pustiti da tako odstoji pola sata. U međuvremenu pripremiti nadjev: na maslacu popržiti luk dok ne postane staklast. Dodati na kockice narezana jetrica, popržiti sve skupa još malo i u to staviti narezani kruh, promiješati i maknuti s vatre. Tome se doda smjesa razmućenih jaja i vrhnja te sol, papar i peršinovo lišće.
Ovim nadjevom puniti gusku, zatvoriti otvor čačkalicama, staviti u tepsiju, preliti vrućim uljem (ako želite hrskavu koricu na pečenki) i peći u zagrijanoj pećnici oko 2h na 200 C. Tijekom pečenja gusku podlijevati vlastitim sokom i okretati. Kad je pečena, izvaditi iz pećnice, a prije rezanja i posluživanja, gusku pokriti alu folijom i pustiti da odstoji bar 15-ak min kako bi zadržala sočnost.

Savjet (prijedlog):

Po želji, u nadjev se, kako bi bio pikantniji, može dodati još i na kockice narezana suha dimljena slanina, a umjesto guske, u pripremi ovog jela, možete koristiti i patku.

 

Vezane vijesti
Objavi na Facebooku
 
 




Arhiva članaka
copyright© pintardesign.hr / 2008