Jaska i okolicaVijesti

104 nova slučaja u županiji, u Jaski 7 i jedna preminula osoba

Među zaraženima je i djelatnik jednog doma za starije na širem jaskanskom području

U Zagrebačkoj županiji danas su potvrđene 104 novozaražene osobe od čega na području grada Jastrebarskog njih čak 7 što je najviši dnevni porast do sada, a kako stoji u izvješću županijskog Zavoda za javno zdravstvo, pozitivan je i jedan djelatnik doma za starije na širem području Jastrebarskog.

Tako je trenutni broj aktivnih slučajeva u našem gradu skočio na 45. U današnjim statistikama županijskog zavoda za javno zdravstvo je i jedna preminula osoba s područja našeg grada koja je umrla u srijedu, 21. listopada.

Po jedan novi slučaj zaraze koronavirusom u zadnja 24 h pojavio se i u susjednim općinama Pisarovini, Klinča Selima i Žumberku. Ostali novooboljeli danas su se rasporedili u Samoboru gdje ih je 10 kao i u Bistri, zatim po 18 novih slučajeva imaju Zaprešić i Dugo Selo, 4 Sveta Nedelja, 9 Velika Gorica, po jednog Ivanić-Grad, Brdovec, Marija Gorica i Gradec, po 2 su u Križu i Vrbovcu, 5 novih slučajeva bilježe danas Sveti Ivan Zelina i Brckovljani, a 7 Luka.

16 osoba je izliječeno, a broj aktivnih slučajeva u našoj županiji prešao je 1.000, točnije ima ih 1.028.

Od 104 novooboljele osobe, 44 su kontakti već oboljelih, po 1 slučaj povezan je s bolničkom ustanovom, domom za starije i privatnom proslavom, 3 su povezana s radnim mjestom, za 39 slučajeva je nejasna epidemiološka anamneza, dok se podaci za još 15 osoba obrađuju. Samoizolacija je propisana za još 156 osoba.

Pozitivno je dvoje djelatnika domova za starije, jedan je na širem području Dugog Sela, a drugi, kako uvodno rekosmo, na širem jaskanskom području. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Slična tema:

Back to top button