Jaska i okolicaOstaloVijesti

12. Dani elektroničkih medija | Jubilarna nagrada za Radio Jasku

U Zadru su od utorka do četvrtka održani Dani elektroničkih medija na kojima je sudjelovalo više od 300 sudionika. Predstavnici Vlade, medija, nakladnika i regulatornih agencija razgovarali su o mnogim aktualnim temama, a otvorena je i svojevrsna javna rasprava o novom Zakonu o elektroničkim medijima.

Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURIN), osim godišnjih nagrada za najistaknutije radijske djelatnike, emisije i akcije, dodijelila je i jubilarne nagrade, a upravo takva i to za 50 godina rada, pripala je i našem radiju. Jubilarnu nagradu HURiN-a preuzela je direktorica i glavna urednica Radio Jaske, Jelena Popović, koja te dužnosti u našem mediju obnaša posljednjih 29 godina.

 

 

Radijske nagrade

HURiN svake godine nagrađuje izvrsnost i dodjeljuju posebna priznanje za najistaknutije radijske djelatnike i emisije. Ove godine nagrada za životno djelo pripala je Davoru Leboviću koji je 24 godine bio na čelu Obiteljskog radija Ivanić. Prestižne radijske nagrade iz godine u godinu dodjeljuju se i “Za radijska dostignuća”, tako je Zlatni mikrofon dobila Eliana Batagelj s Radio Istre za emisiju “Ponedjeljkom otvoreno”, Srebrni mikrofon dobila je Karmen Valenta s emisijom “Mreža znanja” na Radio Qurinusu, a Brončani mikrofon kući je ponijela Sandra Levak Miklošić s Radio Drave za emisiju “Drava info”.

HURiN je nagradio i najbolje akcije, a tu su nagrade ponijeli Hrvatski radio Karlovac za “Medijska pismenost u perspektivi modernog društva”, Slavonski radio za “Trampa – hladnjak toplog srca”, Radio Križevci  za “Izbor za najkonobara/icu, najprodavača/icu i najsportaša/icu godine grada Križevaca”. Za najbolju Internet stranicu nagrađeni su Hrvatski katolički radio, Rovinj FM i Radio Vinkovci, a za najbolji jingleove Radio Bljesak, Radio 105 i Radio Labin. Nagrađene je izabrao stručni ocjenjivački sud na čelu kojega je Zdravko Kedžo.

 

Back to top button