Jaska i okolicaVijesti

125 godina DVD-a Cvetković | audio, foto

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cvetković, u prisutnosti brojnih uzvanika i gostiju, proslavilo je u subotu navečer 125 godina svog postojanja i uspješnog djelovanja, a tom prilikom potpisana je i povelja o bratimljenju s DVD-om Odra. DVD Cvetković osnovan je nakon dva velika požara 1893. godine, podsjetio je predsjednik Društva – Mladen Boričević:

 

I za subotnje svečanosti, a i u izjavi za naš radio, Boričević je istaknuo da su svi strojevi kojima se društvo koristilo kroz povijest, sačuvani i ispravni, te da se DVD Cvetković posebno ponosi očuvanjem tradicije i starina.

 

Nakon predsjednika, čujmo i tajnika cvetkovačkog DVD-a – Tihomira Vitkovića:

 

Cvetkovačkom dobrovoljnom vatrogasnom društvu, 125. rođendan u subotu su čestitali i zahvalnice uručili: gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Tijekom svečanosti, potpisana je i povelja o bratimljenju DVD-a Odra i DVD-a Cvetković, čiji predsjednik Mladen Boričević o bratimljenju kaže:

Sličan sadržaj

 

Za bratimljenje cvetkovačkog i odranskog vatrogasnog društva, zaslužan je i Cvetkovčanac Ivan Šubar, koji živi u Zagrebu:

 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Odra iz Novog Zagreba također je osnovano prije 125 godina, a Stjepan Crneković o bratimljenju nam je rekao:

 

I na kraju, zahvaljujući našem reporteru Zdenku Vukoviću Ceni, evo i nekoliko tehničkih i brojčanih podataka o slavljeničkom, cvetkovačkom vatrogasnom društvu:

Fotogalerija:
 Opširniji audio prilog:

Sličan sadržaj

Back to top button