Jaska i okolicaVijesti

21 novozaražena osoba u županiji, jedan novi slučaj u Jaski, dva u Klinči

Županijski zavod za javno zdravstvo izvijestio je danas o 21 novom slučaju zaraze koronavirusom na području Zagrebačke županije. Nakon nekoliko dana (3. 10.) ponovo je jedna novooboljela osoba potvrđena u Jastrebarskom.

Kako doznajemo radi se o muškarcu srednje životne dobi iz okolice grada koji nije kontakt prethodno oboljele osobe, a zbog aktualnog novog slučaja, samoizolacija je propisana za još dvije osobe tako da trenutno u Jaski imamo ukupno 10 građana pod mjerama samoizolacije. S područja Jastrebarskog ima još uzetih uzoraka odnosno briseva u obradi čiji se nalazi testiranja čekaju i nisu bili gotovi do trenutka objave današnjih epidemioloških podataka pa bi više informacija o eventulnom novom broju oboljelih na našem području trebalo biti poznato sutra.

Osim u našem gradu novih slučajeva ima danas i to po 6 u Zaprešiću i Velikoj Gorici, po dvoje novooboljelih je u Klinča Selima i Rugvici te po jedan novi slučaj u Svetoj Nedelji, Dugom Selu, Brckovljanima i općini Dubrava.

Od 21 novooboljele osobe, 13 su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj povezan je boravkom u lječilištu, dok je za 7 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 84 osobe. U samoizolaciji je i jedan razred te nekoliko nastavnika u jednoj velikogoričkoj osnovnoj školi.

U protekla 24 h ozdravilo je 9 osoba, a u cijeloj županiji trenutno je aktivno 286 slučajeva.

Slična tema:

Back to top button