Jaska i okolicaVijesti

28. obljetnica prvog postrojavanja u Vranov Dolu | audio, foto

28. godinu za redom u kamenolomu Vranov Dol u Jastrebarskom, na dostojanstven način te uz prisjećanje i odavanje počasti poginulim herojima – hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, u petak je održano svečano postrojavanje pripadnika 61. bojne Zbora narodne garde Republike Hrvatske i dragovoljaca iz cijelog jaskanskog kraja.

Brojni pripadnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pripadnici 61. bojne, 140. brigade i 140. pukovnije Hrvatske vojske sa zapovjednicima, članovi narodne i civilne zaštite, predstavnici političkih stranaka, vodstvo tadašnje općine Jastrebarsko, predstavnici susjednih općina i Gradskog vijeća, te izaslanstvo Grada Jastrebarskog, prisjetili su se prvih dana organizirane obrane u jaskanskome kraju, te su u počast poginulima u Domovinskom ratu položili vijence i zapalili svijeće ispred spomen ploče u Vranov Dolu.

Među prisutnima je bio i zapovjednik druge satnije 61. samostalne bojne, satnik Marijan Kurtalj koji je podsjetio na te početke formiranja i organiziranja postrojbe:

 

 

Na obilježavanju u Vranovdolu tradicionalno sudjeluje Ivan Penić, tadašnji predsjednik kriznog štaba i izvršnog vijeća skupštine tadašnje općine Jastrebarsko te bivši ministar unutarnjih poslova, koji se okupljenima obratio u svoje osobno, ali i u ime Branimira Paseckog tadašnjeg predsjednika općine Jastrebarsko:

 

 

U ime gradonačelnika Jastrebarskog, Zvonimira Novosela, prisutne branitelje tom je prilikom pozdravio i zahvalio im na svemu što su učinili, njegov zamjenik Stipe Bučar, prenijevši također poruku o slozi i zajedništvu kao ključu uspjeha i bolje budućnosti:

 

Osim službenih govora, u nastavku poslušajte još nekolicinu sugovornika našeg Zdenka Vukovića s obilježavanja prvog postrojavanja pripadnika 61. bojne Zbora narodne garde Republike Hrvatske i dragovoljaca iz cijelog jaskanskog kraja u petak u Vranov Dolu:

 

Pretraži po oznakama
Back to top button
Close