I7BORI

3 DANA DO IZBORA | Završnica kampanje u znaku rata plakatima

Završnica predizborne kampanje, u Jastrebarskom je u znaku rata plakatima. Naime, stupovi električne rasvjete, svako jutro osvanu s fotografijama drugih izbornih kandidata.
HDZ tvrdi, da je pretrpio najveću štetu, pa je o tome obavijestio kako jaskansku policiju, tako i Gradsko izborno povjerenstvo, te odaslao priopćenje medijima, u kojemu ističe da su tijekom proteklog vikenda u Jastrebarskom i okolici uništeni gotovo svi plakati kojima se promovira kampanja HDZ-a i gradonačelničkog kandidata Tomislava Preprotića – Jaska za sve nas.

“Time je našoj stranci i našim kandidatima nanesena velika politička i financijska šteta” – stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik jaskanskog HDZ-a Miljenko Pavlaković, koji za uništavanje plakata optužuje aktualnu gradsku vlast na čelu s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom.

“To je demokracija na SDP-ov način”, smatra i Tomislav Preprotić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Jastrebarskog, koji je razočaran takvom razinom tolerancije i demokracije:

 

Kako HDZ, za uništavanje svojih izbornih plakata, javno optužuje gradski SDP i njegovog čelnika Zvonimira Novosela, zamolili smo ga za izjavu, s tim u vezi:

 

Novosel ističe da vandalizam nikada nije i neće biti, način, na koji on i njegov tim vode izbornu kampanju:

 

I zaključno, moglo bi se reći da kampanja izbornim plakatima koja se odvija na rasvjetnim stupovima, služi za “rat” političkih oponenata, a ne za pridobivanje birača.

Inače, navikli smo da pred lokalne izbore, na udarnim mjestima vidimo stranačke plakate, no u ovoj predizbornoj kampanji, više ih je nego ikada do sada.

Lokalni političari gledaju nas i smješkaju nam se baš sa svakoga mjesta na koje se plakat može staviti.

Sličan sadržaj

Back to top button