Jaska i okolicaVijesti

40 godina od završetka osmogodišnje škole u Jaski

Redakcije Radio Jaske dopis prenosi citiran u cijelosti:

 

GENERACIJA 1964-TA: PROŠLO JE PRVIH ČETRDESET GODINA OD ZAVRŠETKA OSMOGODIŠNJE ŠKOLE U JASKI

U životu nam se ostvare neke želje, a neke ne. I u raznim događajima sudjelujemo ili ne, ovisno o našoj odluci ili nekoj „višoj sili“.

A kolege koji su odabrali provesti zajedno subotnju večer u sali Rubin, vjerujem, donijeli su dobru odluku. Veliki susret generacije 1964-te koja je završila osmi razred osnovne škole „Ljubo Babić“ u Jastrebarskom, u školskoj godini 1978/79. Četrdeset godina je prošlo od završetka osmogodišnje škole.

Netko će reći: „a velike li stvari…“, no većina bi se mogla složiti s ovim: „40 godina!….IDEŠ!…Što nam radi ovaj svemir i neumoljiva rotacija Zemlje oko Sunca“. No, bilo kako bilo, mislim da je bilo super. I uvod Smiljane Popović i pozdravni govor profesora Petra Barića i, naravno, „štimung“.

I zato hvala „ekipi“ koja je to uspjela organizirati, kako sam čuo, za čas, u par koraka. Zapravo, s popriličnim brojem poziva i traženja blizu 180 ljudi. Nadam se da se trud isplatio i da smo svi zadovoljni te da ćemo dugo pamtiti susret s ljudima koje nismo vidjeli od kraja škole. Uglavnom, dok se majčica priroda ne poigra s pamćenjem.

Stoga, želimo li ponovni susret, skratimo rok i ne čekajmo slijedećih četrdeset godina. Kako kaže stara poslovica „Bog čuo, mi dugo ne čekali“. Zapravo, organizatori, ovo s odnosi na vas. I na kraju ove priče, svima lijepi  pozdrav, zdravi, sretni i veseli bili!

Osvrt sastavio Kristinko Malnar ex Molnar iz Osmog Ce, generacije 64-te.

priložene fotografije:

 

Povezane vijesti

Back to top button