Jaska i okolicaVijesti

Ispostava Jastrebarsko i dalje broji jedan slučaj, u Zagrebačkoj županiji 46 pozitivnih na koronavirus

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije evidentirano je 46 osoba koje su pozitivne na koronavirus, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Županije također pozivaju stanovnike da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. “Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.” – poručuju iz Zagrebačke županije.

Pojasnimo kako Zagrebačka županija koja broji 9 gradova, ima 8 Ispostava Zavoda za javno zdravstvo (Sveta Nedelja je dobila status grada 2006. g. i pripada pod Ispostavu Samobor). Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije Ispostava Jastrebarsko pokriva područje od Žumberka do Kupe, odnosno Grad Jastrebarsko i četiri susjedne općine – Klinča Sela, Pisarovinu, Krašić i Žumberak.

Slučaj koji je naveden u tablici je isti onaj o kojem nas je u ponedjeljak izvijestio načelnik Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarsko Stipe Bučar.

Slična tema:

Back to top button