Jaska i okolicaVijesti

50 godina Gradskog kazališta Jastrebarsko | foto, audio, video

Glamuroznom svečanošću Gradsko kazalište Jastrebarsko sinoć je obilježilo svojih 50 godina postojanja. Za dvosatnog atraktivnog programa, kojeg su u potpunosti osmislili i izveli jaskanski kazalištarci, brojnim okupljenim gostima i posjetiteljima predstavljena je i video monografija o pola stoljeća ‘Kazališta koje život znači’.

Proslava 50. godišnjice neprekidnog djelovanja Gradskog kazališta okupila je brojne Jaskance svih generacija na jednom mjestu, u prekrasno uređenom dvorištu Centra za kulturu, gdje je veliki dio nazočnih svoje osjećaje i sjećanja iznio u videomonografiji kojom je prikazano polustoljetno djelovanje kazališta u Jaski.

Sažetim riječima, kazalište je redom opisivano kao obitelj, dom, prijateljstvo i prije svega ljubav. Odnosno, kazalište koje znači život u posvemašnjoj punini te riječi, život koji čine sretni trenuci, kao i oni gorki, krasne uspomene na pustolovine ispred i iza kulisa, tužna sjećanja na one koji više nisu s nama, ali i odlučnost da se u svakom novom danu pronađe snaga za daljnje stvaranje, ususret novom desetljeću u kojem jaskansko kazalište živi sa svojim Gradom.

Sve su te priče pokazale, kako bez obzira na tijek vremena, jaskansko kazalište ostaje u srcima svih koje dotakne. U svom govoru, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko Velimir Kokot, naglasio je kako i drugi gradovi imaju svoja kazališta. No, kad je u pitanju naše kazalište, prva pomisao nije vezana uz neku zgradu, nego ljude koji ga čine, žrtvuju svoje vrijeme i ulažu veliki trud zbog ljubavi prema kazalištu. I tako već pedeset godina.

 

Velimir Kokot sadašnji je predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko, a prije njega bio je to sadašnji jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

 

Na svečanoj proslavi 50. obljetnice jaskanskog kazališta, bila je i Nadica Žužak, zamjenica župana Zagrebačke županije.

 

Dodajmo kako će Gradskom kazalištu Jastrebarsko uskoro povodom Dana grada biti dodijeljena ovogodišnja nagrada Grada Jastrebarskog.

Fotogalerija Gradskog kazališta Jastrebarsko dostupna je OVDJE.

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close