Jaska i okolicaVijesti

50 godina Gradskog kazališta Jastrebarsko | foto, audio, video

Glamuroznom svečanošću Gradsko kazalište Jastrebarsko sinoć je obilježilo svojih 50 godina postojanja. Za dvosatnog atraktivnog programa, kojeg su u potpunosti osmislili i izveli jaskanski kazalištarci, brojnim okupljenim gostima i posjetiteljima predstavljena je i video monografija o pola stoljeća ‘Kazališta koje život znači’.

Proslava 50. godišnjice neprekidnog djelovanja Gradskog kazališta okupila je brojne Jaskance svih generacija na jednom mjestu, u prekrasno uređenom dvorištu Centra za kulturu, gdje je veliki dio nazočnih svoje osjećaje i sjećanja iznio u videomonografiji kojom je prikazano polustoljetno djelovanje kazališta u Jaski.

Sažetim riječima, kazalište je redom opisivano kao obitelj, dom, prijateljstvo i prije svega ljubav. Odnosno, kazalište koje znači život u posvemašnjoj punini te riječi, život koji čine sretni trenuci, kao i oni gorki, krasne uspomene na pustolovine ispred i iza kulisa, tužna sjećanja na one koji više nisu s nama, ali i odlučnost da se u svakom novom danu pronađe snaga za daljnje stvaranje, ususret novom desetljeću u kojem jaskansko kazalište živi sa svojim Gradom.

Sve su te priče pokazale, kako bez obzira na tijek vremena, jaskansko kazalište ostaje u srcima svih koje dotakne. U svom govoru, predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko Velimir Kokot, naglasio je kako i drugi gradovi imaju svoja kazališta. No, kad je u pitanju naše kazalište, prva pomisao nije vezana uz neku zgradu, nego ljude koji ga čine, žrtvuju svoje vrijeme i ulažu veliki trud zbog ljubavi prema kazalištu. I tako već pedeset godina.

 

Velimir Kokot sadašnji je predsjednik Gradskog kazališta Jastrebarsko, a prije njega bio je to sadašnji jaskanski gradonačelnik Zvonimir Novosel.

 

Na svečanoj proslavi 50. obljetnice jaskanskog kazališta, bila je i Nadica Žužak, zamjenica župana Zagrebačke županije.

 

Dodajmo kako će Gradskom kazalištu Jastrebarsko uskoro povodom Dana grada biti dodijeljena ovogodišnja nagrada Grada Jastrebarskog.

Fotogalerija Gradskog kazališta Jastrebarsko dostupna je OVDJE.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close