Jaska i okolicaVijesti

50 godina misništva vlč. Gojislava Kovačića

Župniku župe Svetog Petra u Petrovini, Gojislavu Kovačiću, koji je i dekan Jastrebarskog dekanata, povodom 50 godina misništva, srebrnu medalju i zahvalnicu uručio je prošle srijede gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

 

Od pola stoljeća svećeničkog staža, skoro dvije trećine, točnije punih 35 godina, velečasni Gojislav Kovačić (koji je rođen u krašićkom kraju, u mjestu Brlenić), službuje u Petrovini.

U 10-minutnom audio prilogu donosimo vam prisjećanje župnika Kovačića na svoje školovanje i početke svećeništva te dolasku u župu Petrovina 1986. godine. Od svih dragih ljudi u svojoj župi, velečasni Kovačić, posebno ističe jednu osobu, a govorio je i o crkvenim objektima koji su bili u lošem stanju, od župne crkve u Petrovini, preko one u Volavju, do kapela u Domagoviću, Novakima i Izimju, a koje je zahvaljujući župljanima i različitim potporama uspio obnoviti… Poslušajte.

Dodajmo još da je velečasni Gojislav Kovačić svoju zlatnu misu obilježio u subotu u župi Presvetog Trojstva u Krašiću, gdje je svečano proslavljena 123. obljetnica rođenja blaženog Alojzija Stepinca.

foto, IKA:

Sličan sadržaj

Back to top button