Jaska i okolicaVijesti

74 nova slučaja u županiji od toga četiri u našem gradu i dva u susjednim općinama

Iz dana u dan padaju rekordi u broju novooboljelih odnosno pozitivnih i zaraženih koronavirusom. Tako su u posljednja 24 h na području Zagrebačke županije potvrđena 74 nova slučaja, od čega su 4 i u Jastrebarskom te po jedan u općinama Klinča Sela i Pisarovina. U cijeloj županiji trenutno je aktivan 661 slučaj, a na području grada Jastrebarskog, s današnja 4 nova slučaja, broj aktivnih slučajeva, odnosno pozitivnih naših sugrađana popeo se na 22.

9 novih slučajeva danas bilježi Samobor, 5 Sveta Nedelja, 10 Zaprešić, čak 16 Velika Gorica, 4 Ivanić-Grad i Rugvica, 7 Dugo Selo, 3 Vrbovec, po 2 Sveti Ivan Zelina te općine Brdovec i Bistra, a po jedan novi slučaj danas je evidentiran i u Jakovlju, Pušći, Križu i Stupniku, dok je 6 osoba izliječeno.

Od 74 novozaražene osobe, 25 su kontakti prethodno oboljelih, 7 slučajeva je povezano s bolničkim ustanovama, 3 uz privatne proslave, 5 za radna mjesta, dok je za 34 slučaja nejasna epidemiološka anamneza.

Samoizolacija je propisana za još 195 osoba, među ostalima i učenicima jednog razreda osnovne škole u Zaprešiću te za 6 razreda osnovne škole i jednom razredu srednje škole u Dugom Selu.

Ovi podaci objavljeni su danas u 10 sati, a kako neslužbeno doznajemo, u Jastrebarskom su do 12 h, odnosno u naredna dva sata, već potvrđena nova dva slučaja zaraze.

Recimo još da je nakon do sad rekordnog jučerašnjeg broja (1.131), u Hrvatskoj danas potvrđeno nešto manje novih slučajeva, njih 1.096.

Povezane vijesti

Back to top button