Jaska i okolicaVijesti

80-tak naših sugrađana posjetilo ordinaciju na otvorenom | audio, foto

Zdravo događanje odvijalo se danas prije podne na središnjem gradskom trgu! Naime, povodom nedavnog Svjetskog dana zdravlja, Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko u suradnji s Patronažnom službom jaskanskog Doma zdravlja, na Strossmayerovom je trgu organiziralo besplatno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi.

Na mjerenje tih osnovnih zdravstvenih parametara, koje je građanima bilo omogućeno besplatno, došlo je 80-tak naših sugrađana.

 

Ordinacija na otvorenom radila je danas od 9 do 11 sati, a zanimljivo je da je njezine usluge danas dopodne koristilo i dosta mlađih ljudi.

 

Upravo zbog očuvanja zdravlja i prevencije bolesti, i provode se aktivnosti kakva je danas održana na Strossu gdje je bio i naš reporter Zdenko Vuković:

 

Upravo tako jer “zdravlje je najveće bogatstvo”, kaže možda stereotipna ali istinita izreka. Još kada bi zdravstvena zaštita bila omogućena svima, uvijek, i svuda pod jednakim uvjetima, bilo bi idealno.

Težeći univerzalnoj pokrivenosti zdravstvenom zaštitom, ovogodišnja tema Svjetskog dana zdravlja upravo je i bila: Univerzalna zdravstvena pokrivenost – zdravstvena zaštita za sve. Ključ za postizanje tog cilja je osigurati da svatko može dobiti potrebnu skrb, kad mu je potrebna, upravo u svojoj lokalnoj zajednici.

foto: GDCK Jastrebarsko / Radio Jaska

Foto
GDCK JastrebarskoRadio Jaska

Povezane vijesti

Back to top button