Jaska i okolicaVijesti

90. obljetnica Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog | audio, foto

90. obljetnicu proslavila je vatrogasna župa Jastrebarsko, danas Vatrogasna zajednica grada Jastrebarskog.

Tim povodom održano je nekoliko slavljeničkih događanja, a sve je počelo otvorenjem izložbe pod nazivom “Vatrogastvo jaskanskog kraja” koja je postavljena u Žitnici (u perivoju dvorca Erdödy) zahvaljujući i Krešimiru Batušiću:

 

 

Na otvorenju izložbe o vatrogastvu jaskanskog kraja bio je i zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar:

 

 

Da je izložba lijepa potvrdili su i oni koji su došli na njezino svečano otvorenje, a svoje dojmove s našim su reporterom podijelili čelnici vatrogasnih društava Petrovina i Volavje.

 

Proslava 90. obljetnice Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog, obilježena je i svečanom sjednicom skupštine Vatrogasne zajednice, kojoj su nazočili čelnici Grada te zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, koja je istaknula da su vatrogasci ponos Županije te da i ubuduće mogu računati na njezine potpore.

Na svečanoj sjednici, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog Željko Popović, u svom je prigodnom govoru naglasio da je u gradsku Vatrogasnu zajednicu uključeno više od 1.900 vatrogasaca od kojih je 440 operativnih. Evo što je još nakon svečane sjednice rekao našem Zdenku Vukoviću:

 

90. obljetnica Vatrogasne zajednice grada obilježena je i mimohodom vatrogasnih postrojbi, od perivoja Erdödy do sajmišta, gdje je u okviru Dana vina održano i svečano postrojavanje s nastupima puhačkih i tamburaških orkestara.

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close