Jaska i okolicaVijesti

89 tisuća kuna za Glazbene programe stiže u Jastrebarsko

Za programe Glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti, od Ministarstva kulture u Jastrebarsko ove godine stiže skoro 90 tisuća kuna.

Za Koncertna gostovanja Papandopulo kvarteta u Gospiću, Orebiću, Donjoj Vručici i Korčuli, te dua Jurković-Detoni u Valpovu i Slatini, Goranu Jurkoviću odobreno je ukupno 40 tisuća kuna, a Lindi Mravunac Fabijanić za koncertno gostovanje u Vinkovcima s Nikolom Fabijanićem 4 tisuće kuna.

Glazbenoj školi Jastrebarsko za ovogodišnju Školu saksofona i koncerte u Jaski, Ministarstvo kulture odobrilo je 30 tisuća kuna, a Nikoli Fabijaniću 15 tisuća za nosač zvuka pod nazivom “Koncerti za saksofon i orkestar Obradovića i Papandopula” kojeg će realizirati uz Simfonijski orkestar HRT-a.

U kategoriji Kulturno-umjetnički amaterizam, Ministarstvo kulture odobrilo je novac: DVD-u Petrovina i KUD-u Sveta Jana. Svatko od njih dobit će po 15 tisuća kuna: DVD Petrovina za nabava F tube za svoj Puhački orkestar, a KUD “Sveta Jana” za nabavu svetojanskih nošnji.

KUD Sv. Juraj iz susjednog Draganića, Ministarstvo kluture pomoći će sa 14 tisuća kuna za nabavu dijelova zavičajnoga narodnog ruha i obuće, dok će 4 tisuće kuna dobiti za radionice tradicijskih dječjih igara, starog draganičkoga govora i izrade rukotvornih motiva, u okviru projekta “Preko međugeneracijskog druženja do očuvanja tradicije”.

Komentari:

POGLEDAJTE I OVO:  Izložba učenika i profesora jaskanske osnovne škole "Upoznajmo kulturnu baštinu" | foto
Oznake

Slične teme:

Close