OstaloVijesti

Banke pozivaju građane na korištenje digitalnog bankarstva i mreže bankomata

I Hrvatska udruga banaka poziva građane na odgovorno ponašanje zbog aktualne situacije i pojačanih preventivnih mjera zaštite od koronavirusa.

Kako bi se minimalizirala frekvencija većeg broja osoba u zatvorenom prostoru, savjetuje se građanima da koriste u što većoj mjeri usluge digitalnog bankarstva (dakle, mobilno i internet bankarstvo) i mrežu bankomata koji su im na raspolaganju.

U slučaju neophodnosti dolaska u poslovnicu, zbog obavljanja neke složenije transakcije ili usluge, apelira se na građane da se ponašaju u skladu s preporukama nadležnih zdravstvenih službi. Prije svega, građani su dužni pričekati red na usluge u poslovnici na sigurnoj udaljenosti od drugih osoba, a u slučaju većeg broja ljudi u poslovnici treba sačekati vani.

One građane koji imaju simptome respiratorne bolesti, banke mole da ne posjećuju poslovnice banaka s ciljem zaštite zdravlja ostalih građana, klijenata te djelatnika banke. Zdravlje građana, zaposlenika i klijenata banaka, u ovom trenutku je najvažnije, te shodno tome banke više puta dnevno dezinficiraju prostore poslovnica, kao i mrežu bankomata – poručili su Hrvatske udruge banaka, odakle prenosimo i poruku građanima – da koriste dezinfekcijska sredstva nakon rukovanja s novčanicama, kovanicama i bankovnim karticama.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close