Jaska i okolicaVijesti

Besplatni zdravstveni pregledi za učenike deficitarnih zanimanja

Budući srednjoškolci koji upisuju strukovna zanimanja, moraju imati i potvrdu medicine rada.

Kako Hrvatski zavod za zapošljavanje snosi troškove zdravstvenih pregleda učenika koji se upisuju u obrazovne programe za deficitarna obrtnička i industrijska zanimanja, korisna je informacija da se na popisu deficitarnih zanimanja nalaze i instalateri grijanja i klimatizacije, koji se, kao što je poznato, obrazuju u Srednjoj školi Jastrebarsko.

Besplatan zdravstveni pregled učenici mogu obaviti uz predočenje uputnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje samo u jednoj ordinaciji u Zagrebu. Besplatni zdravstveni pregledi obavljati će se do iskorištenja sredstava predviđenih za tu namjenu, stoga bi, budući instalateri grijanja i klimatizacije, na pregled trebali čim prije.

Ordinacija u kojoj se obavljaju besplatni pregledi za deficitarna obrtnička i industrijska zanimanja:

Rad i sport d.o.o za medicinu rada i sporta, Zagreb, SR Njemačke 6 (pregledi se obavljaju na adresi Hondlova 2/10, Zagreb).

Prije obavljanja pregleda, zainteresirani učenici trebaju podići uputnicu u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Regionalnom uredu Zagreb u Zagrebu, Ul. Kralja Zvonimira 15, prizemlje – soba 3 u uredovno radno vrijeme od 8:00 do 15:30 uz predočenje imena i prezimena učenika, OIB-a učenika te naziva osnovne škole koju je pohađao. Kontakt  broj je 01 4699 849.

Slična tema:

Back to top button
Close