Jaska i okolicaVijesti

Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje, vatrogasce i oboljele od psorijaze

Zagrebačka županija financirati će u ovoj godini sa 620 tisuća kuna usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan i to za hrvatske branitelje, udovice smrtno stradalih hrvatskih branitelja, dobrovoljne vatrogasce, te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.

U ovoj će godini medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 120 hrvatskih branitelja i udovica smrtno stradalih branitelja, za što je osigurano 400 tisuća kuna. Ta su sredstva povećana u odnosu na prošlu godinu, a biti će dostatna za liječenje 20 branitelja više nego prošle godine. Inače, prethodnih sedam godina kroz rehabilitaciju u Naftalanu prošlo je oko 500 branitelja s područja Zagrebačke županije.

Za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije, osigurati će se 70 tisuća kuna čime će desetodnevna rehabilitacija biti omogućena za 20 vatrogasaca. Ujedno, liječenje u trajanju od 14 dana, u Naftalanu, osigurati će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze, a Županija će za tu namjenu osigurati 150 tisuća kuna.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije, te odgovarajućom medicinskom dokumentacijom (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja), a o opravdanosti i terminima liječenja odlučiti će liječničko Povjerenstvo Naftalana ovisno o težini oboljenja.

Pritom je važno napomenuti da će Povjerenstvo dati prednost osobama koje tijekom 2019. ili ranije nisu koristile usluge liječenja u Naftalanu putem ovog županijskog programa.

Zahtjev za liječenje podnosi se do 1. lipnja, Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji nalazi se na webu Zagrebačke županije.

Povezane vijesti

Back to top button