Jaska i okolicaVijesti

Bespovratna županijska potpora od ukupno 140 tisuća kuna za 6 manifestacija s našeg područja

Uz mišljenje Povjerenstva za potpore manifestacijskom turizmu, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je Odluku o odabiru manifestacija značajnih za turističku ponudu Zagrebačke županije za 2019. godinu.

Među 37 projekta koji su (temeljem provedenoga Javnog natječaja) dobila bespovratnu županijsku financijsku potporu, u ukupnom iznosu od milijun kuna, nalazi se i 6 projekata sa šireg jaskanskog područja, kojima je odobreno ukupno 140 tisuća kuna.

Najveći iznos, 50 tisuća kuna, odobren je Gradu Jastrebarskom za organiziranje ovogodišnjih Dana vina. Turistička zajednica općine Pisarovina dobila je 30 tisuća kuna za Kupske večeri i 10 tisuća za Etno koncert, a Turistička zajednica općine Krašić 20 tisuća kuna za Dane krašićkog kraja. Ljetu u Jaski, odnosno njegovom organizatoru Centru za kulturu Jastrebarsko odobreno je 15 tisuća županijskih kuna, a isto toliko i jaskanskoj Turističkoj zajednici za Advent u Jaski.

Inače, i ove godine, najveći iznos od 75 tisuća kuna Zagrebačka je županija odobrila najpoznatijim županijskim manifestacijama: Samoborskom fašniku, vrbovečkoj manifestaciji Kaj su jeli naši stari i ivanić-gradskoj Bučijadi,

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close