Jaska i okolicaVijesti

BIJELI GROZD | Nagrađene i tri vinarije iz našeg kraja

8. po redu svečana dodjela Bijelog grozda, nagrade vinarijama koje uspješno razvijaju vinski turizam i pojedincima koji svojim aktivnostima doprinose razvoju i promicanju vinske kulture, održana je nedavno u Hotelu Esplanade u Zagrebu.

Za najbolje vinarije i ove je godine glasalo oko 2.000 eno-gastro znalaca, a unutar Hrvatske rezultati su podijeljeni na 5 regija: Bregovitu Hrvatsku, Sjevernu i Srednju Dalmaciju, Južnu Dalmaciju, Istru i Kvarner te Slavoniju i Podunavlje, a dodijeljena su i posebna priznanja.

Posebno priznanje za izniman doprinos u razvoju vinske kulture dobila je Vinska Klet Kurtalj, najboljom vinarijom u turističkom smislu za 2019. godinu u regiji Bregovita Hrvatska, proglašena je Vinarija Kolarić iz Hrastja Plešivičkog, dok je u istoj kategoriji treće mjesto zauzela Vinogradarska kuća Braje iz Lokošin Dola. Vinariji Kolarić pripalo je i drugo mjesto u kategoriji Najbolji u Hrvatskoj u vinskom turizmu.

Nagradu Bijeli grozd je 2012. godine utemeljila udruga za kulturu stola G.E.T., koja se bavi promicanjem eno-gastronomije i razvojem eno-gastro turizma.

 

FOTO
get4u.hr
Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close