Jaska i okolicaVijesti

Blagdan Prikazanja Gospodinovog ili Svijećnica

audio Ivan Vučak

Sutra je blagdan Prikazanja Gospodnjeg ili Svijećnica kojim se Crkva prisjeća događaja iz Isusovog djetinjstva, kada su ga Josip i Marija donijeli u jeruzalemski hram da ga kao prvorođenca prikažu i posvete Gospodinu.

Na Svijećnicu se tradicionalno blagoslivljaju svijeće pa će tako sutra biti i u jaskanskoj crkvi svetog Nikole Biskupa pod misama koje počinju u 7 i 18 sati. Svijeće će se moći nabaviti prije misa. Misa će sutra ujutro od 8:30 h biti služena i u Cvetkoviću.

Blagdan Prikazanja Gospodinovog ili Svijećnica posebno svečano biti će proslavljen sutra navečer u grkokatoličkoj župi u Jaski gdje će svečanu svetu liturgiju od 19 sati predvoditi mons. Milan Stipić, vladika križevački. Tom prigodom biti će blagoslov djece i svijeća.

Osim što će sutra navečer služiti misu u grkokatoličkoj crkvi u Jastrebarskom, križevački biskup Milan Stipić i dan kasnije biti će u našem kraju, točnije u Krašiću, gdje će u srijedu na blagdan svetog Blaža predvoditi misu koja će početi u 18 sati. Najavljuje krašićki župnik Ivan Vučak:

 

Župnik Vučak poziva vjernike u Krašić gdje je danas počela Devetnica uoči predstojećeg Stepinčeva koje će svečano biti obilježeno iduće srijede, 10. veljače, a kojemu tradicionalno prethodi duhovna priprava.

 

 

Današnji prvi dan devetnice uoči Stepinčeva, koja se od 1. do 9. veljače održava u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva u Krašiću, foto: IKA

 

Zbog epidemioloških mjera broj vjernika u crkvi je ograničen, no u misnim slavljima mogu sudjelovati i vjernici ispred crkve.

 

Krašićki župnik Ivan Vučak kaže da će u sklopu devetodnevne duhovne priprave za proslavu blagdana bl. Alojzija Stepinca, sutra u Krašiću biti obilježen i blagdan Svijećnice.

 

Ponovimo na kraju termine sutrašnjih početaka misa na Svijećnicu: u Krašiću 18 sati, u grkokatoličkoj crkvi u Jastrebarskom u 19 sati, u jaskanskoj crkvi svetog Nikole u 7 i 18 sati, a u Cvetkoviću u 8:30 h.


Sličan sadržaj

Back to top button