192/193 infoVijesti

U Bratini prevarena lakovjerna 84-godišnjakinja

Jaskanska policija u svom izvješću navodi tri jučerašnja događaja, od kojih izdvajamo prevaru u Bratini. Tamo je, naime, jučer u 16 sati, na adresu 84-godišnje gospođe, došao muškarac koji se predstavio kao djelatnika HEP-a, te rekao kako na brojilu mora očitati potrošnju struje. Na prevaru je tom prilikom dobio određenu svotu novaca od vlasnice, izvijestila je jaskanska policija koja nastavlja s radom na slučaju. Također, iz policije apeliraju na građane da ako se zateknu u ovakvoj i sličnim situacijama, kada prevaranti traže novac za pružanje sličnih usluga, odmah pozovu policiju na 6281 033 ili na 192. Isto tako, bilo bi dobro zapamtiti fizički opis nepoznatih osoba, kao i registarsku oznaku vozila s kojim dolaze.

“Molimo građane da u slučaju bilo kakvih saznanja povodom ovog nemilog događaja u Bratini, nazovu broj 6281 033 ili se osobno jave u PP Jastrebarsko.” – rekli su u policiji.

Uz ovu, jaskanski plavci, kao što smo rekli, još su dva puta intervenirali. Jučer u 21,35 sati u Klinča Selima se dogodila prometna nesreća s materijalnom štetom. Došlo je, naime, do sudara između dva osobna vozila, a prouzročio ga je 37-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,13 promila i još k tome prije stjecanja prava na upravljanje tj. bez položenog vozačkog ispita. 37-godišnjak je priveden u PP Jastrebarsko, gdje je zadržan do otriježnjenja i slijedi mu optužni prijedlog.

Jutros u 3:30 sati zaprimljena je i dojava o razbojništvu na benzinskoj postaji u mjestu Donji Desinec koja je u sklopu autoceste. Razbojništvo su počinila dva nepoznata počinitelja, a jaskanski plavci, nakon obavljen očevida, nastavljaju s radom na slučaju.

Ovaj vikend akcija

Ovim policijskim obavijestima, dodajmo i kako će se tijekom vikenda na području PU Zagrebačke, dakle, i na području koje je u nadležnosti PP Jastrebarsko, provoditi akcija “Alkohol, droge i brzina“. Akcija se provodi u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja, poput prebrze vožnje te vožnje pod utjecajem alkohola ili droga.

Osim ovih prekršaja na koje je stavljen fokus akcije, sankcionirat će se i ostali prekršaji, poučuju iz PP Jastrebarsko.

Komentari:

Oznake

Slične teme:

Close