192/193 infoJaska i okolicaVijesti

Brzom intervencijom vatrogasaca ugašen požar u Područnoj školi Cvetković

Da je brzo djelovanje u izvanrednoj situaciji od presudnog značenja, potvrdilo se i jutros u našoj sredini!

Naime, zahvaljujući brzoj dojavi o požaru dimnjaka područne škole u Cvetkoviću i brzoj intervenciji vatrogasaca, požar je vrlo brzo lokaliziran. Na mjestu događaja, bila je naša ekipa.

S obzirom da su zimski praznici, u područnoj školi u Cvetkoviću učenika danas nije bilo, no kako se dio zgrade koristi kao područno odjeljenje Dječjeg vrtića, tamo je bilo 13-ero djece koja su odmah zbrinuta na sigurno.

Naime, čim je primjećen dim od zapaljenog dimnjaka, dakle, prije dolaska vatrogasaca, djeca su u pratnji odgojitelja i vrtićkih djelatnika prevezena u centralni objekt. U njihovom zbrinjavanju sudjelovala je i ravnateljica Jadranka Stojković, koja nam je rekla da djeca nikakav stres nisu doživjela te da su vatrogasce vidjela samo mimoilazeći se s njima na putu do Jaske.

Kako u prostoru područne škole u Cvetkoviću koji se koristi kao dječji vrtić, nije zabilježena nikakva materijalna šteta, djeca će ga vjerojatno već sutra moći ponovno koristiti.

Sve je dakle dobro završilo jer da se požar proširio na krovište školske zgrade, koja je stara više od 100 godina i koja za Cvetković predstavlja veliku vrijednost, šteta bi bila neprocjenjiva.

Prisebnost i brza reakcija, kako korisnice tamošnjeg stana, tako i djelatnika dječjeg vrtića, te cvetkovačkih i jaskanskih vatrogasaca, kao i ostalih sudionika ovog jutrošnjeg događaja, spriječili su najgore.

DVD Cvetković / DVD Jatrebarsko / VZG Jastrebarsko

 

DVD Cvetković / DVD Jatrebarsko / VZG Jastrebarsko

Sličan sadržaj

Back to top button