Jaska i okolicaVijesti

Čak 542 nova slučaja zaraze u Hrvatskoj, u Jaski jedan

Stanje s koronavirusom u Hrvatskoj postaje zabrinjavajuće. Od jučer imamo čak 542 nova slučaja zaraze, čime je srušen dosadašnji rekord od 369 oboljelih u jednom danu koliko ih je bilo 3. rujna.

Zagrebačka županija bilježi od jučer 23 novooboljele osobe. Najviše ih je u Velikoj Gorici, njih osam; zatim u Dugom Selu pet; Rugvici četiri; dvije u Svetom Ivanu Zelini; te po jedna u Svetoj Nedelji, Zaprešiću, Gradecu i Jastrebarskom. Naš grad, dakle, drugi dan zaredom ima jedno novo oboljenje, pa su trenutno na području Jastrebarskog 3 pozitivna slučaja, a 12 osoba se nalazi u samoizolaciji.

U današnjem priopćenju gradskog Stožera civilne zaštite, povodom novog slučaja zaraze, stoji da je riječ o ženskoj osobi starije životne dobi sa šireg područja grada Jastrebarskog, te da su nadležne službe u komunikaciji s osobama koje su bile u bliskom kontaktu s oboljelom zbog određivanja mjere samoizolacije.

A u samoizolaciji je, od jučer, u Zagrebačkoj županiji 81 osoba. Među njima je jedan razred srednje škole u Zaprešiću, te dva razreda osnovne škole u Velikoj Gorici. Županijski Zavod za javno zdravstvo izvijestio je i da se od 23 novooboljelih, njih 13 zarazilo u kontaktu s ranije oboljelima, tri slučaja su povezana s domom za starije u Rugvici, a za sedam slučajeva nejasna je epidemiološka anamneza. Trenutno je u Zagrebačkoj županiji aktivno 309 slučajeva zaraze.

Slična tema:

Back to top button