Jaska i okolicaVijesti

Centar za kulturu: Puna dvorana na predavanju “Boka iz mog oka”

Svi koji su u prošlog četvrtka posjetili Malu dvoranu Centra za kulturu Jastrebarsko mogli su uživati u posebnoj večeri. Naime, naša sugrađanka Marina Bastašić povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, pripremila je pravi mali putopisno-poetsko-glazbeni spektakl pod nazivom “Boka iz mog oka”.

Fotografije koje je Marina snimila za svog višegodišnjeg boravka u Kotoru i Tivtu na crnogorskom primorju bile su putopisne stanice koje su vjerno dočarale ljepote ovog bisera Mediterana, uz pomoć kojih je brojnim posjetiteljima ispričala niz zanimljivosti o Boki, Bokeljima, njihovoj povijesti i običajima, ali i svakidašnjem životu tamošnjeg stanovništva koje je upoznala radeći kao profesorica hrvatskoga jezika i književnosti.

U sklopu večeri Marina Bastašić i njena gošća Daniela Bobinski kazivale su poeziju i stihove najznačajnijih hrvatskih pjesnika vezanih uz Boku kotorsku – Viktora Vide i Frane Alfirevića, a za glazbeni se ugođaj pobrinuo Marijan Bingula koji je na gitari izveo pjesme “Sanjam” i “Da sam ja netko”. Odabir nije slučajno pao na ove hitove legendarnih Indexa. Naime, autorica tih tekstova je zagrebačka pjesnikinja Maja Perfiljeva, rođena Tivčanka koja je s Bokom bila neraskidivo vezana cijeloga života.

Foto
Centar za kulturu
Izvor
Centar za kulturu

Povezane vijesti

Back to top button