Jaska i okolicaVijesti

Četiri nova slučaja u jednom danu u našem gradu, jedna osoba preminula

Na području grada Jastrebarskog četiri su novooboljele osobe, u Klinča Selu dvije, a u Zagrebačkoj županiji ukupno od jučer 41 novi slučaj. Najviše pozitivnih danas ima Velika Gorica njih 12; po šestero ih je u Zaprešiću i  Rugvici; četiri u Jastrebarskom; tri u Vrbovcu; po dva su nova slučaja u Samoboru, Dugom Selu, Klinča Selu i Križu, te po jedan u Bistri i Stupniku.

Od 41 novooboljele osobe 22 su kontakti prethodno oboljelih, jedna slučaj povezan je s boravkom u inozemstvu, dok je za 18 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 230 osoba. Zbog pozitivnog nastavnika u samoizolaciji su učenici pet razreda jedne osnovne škole u Velikoj Gorici.

Izliječeno je pet osoba, a dvije su preminule, od kojih jedna 8. listopada s područja Jastrebarskog – izvijestio je danas županijski Zavod za javno zdravstvo. Trenutno su aktivna u Zagrebačkoj županiji 393 slučaja. Grad Jastrebarsko ima 7 oboljelih sugrađana, a 20 ih je samoizolaciji.

Inače, u Hrvatskoj je danas drugi najgori dan što se COVID-19 tiče. U posljednja 24 sata zabilježeno je, naime, 486 novih oboljenja, te je broj aktivnih slučajeva danas 2.662. Među njima su 382 pacijenta na bolničkom liječenju, od kojih je na respiratoru njih 29.

Zagreb danas ima rekordnih 199 slučajeva, brojke su zabrinjavajuće svuda, pa tako i u našem gradu, gdje po prvi puta od epidemije u jednom danu imamo 4 nova oboljenja.

Kako doznajemo, sve četiri novooboljele osobe su iz gradskih naselja, a ne iz same Jaske.

Povezane vijesti

Back to top button