192/193 infoVijesti

Cijeli tjedan policijska akcija ‘pojas’, a sutra akcija ‘žmigavac’

Tijekom cijeloga ovoga tjedna na području Policijske uprave Zagrebačke, pa tako i na području Policijske postaje Jastrebarsko, provoditi će se pojačan nadzor vozača i putnika povodom akcije “Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa”. 

Kako i sam naziv akcije kaže, posebna pozornost biti će usmjerena na ne korištenje sigurnosnog pojasa, kako vozača, tako i svih putnika u vozilu. Pravilan prijevoz djece u sjedalicama, na prednjim i stražnjem sjedalu, također je ovoga tjedna pod policijskim povećalom.

Akcija ‘žmigavac’

Za sutra je najavljena i akcija “Nadzor ne davanja pokazivača smjera”. Policija ističe da će represivno postupati prema vozačima zbog ne davanja pokazivača smjera za vrijeme prometovanja, dakle prilikom uključivanja u promet, pretjecanja, prestrojavanja, obilaženja, skretanja, zaustavljanja i drugog.

A policija je represivno postupala i tijekom vikenda, za pojačanog nadzora vozila i vozača te kaznila: 17 vozača zbog prekršaja brzine, 2 jer su bili pod utjecajem alkohola, jednog zbog odbijanja testiranja na prisutnost droga u organizmu, te 4 vozača, zbog ostalih prekršaja. Ukupno su, dakle, tijekom vikenda evidentirana 24 prekršaja.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close