OstaloVijesti

CIRQUE DU SOLEIL I TORUK – THE FIRST FLIGHT uskoro u Areni Zagreb

Revolucionarna aplikacija kojom publika postaje dijelom predstave

Dva najveća svjetska diva u svijetu showbiznisa – Cirque du Solei i film AVATAR – udružili su snage kako bi svijetu predstavili jedinstveni višeosjetilni spektakl TORUK – The First Flight koji za nešto manje od dva tjedna stiže na pozornicu zagrebačke Arene.

Najveća hrvatska metropola samo je jedan od brojnih gradova koje će posjetiti u sklopu europskog dijela svjetske turneje koja je započela 10. listopada u Rotterdamu, a ulaznice za ovaj jedinstveni dvosatni spektakl već su u prodaji. Posljednja je ovo i jedinstvena prilika da se pogleda ova čudesna predstava, a u trenutku kad se ugase svijeta i da znak za početak, kreće posebna magija za gledatelje.

Instalacije poput upečatljivog “Dream Catchera“ visokog trinaest metara, zmaj koji pokriva 20 metara kvadratnih, Toruk s rasponom krila od 12 metara, šestonogo mitsko biće, brojni kostimi, lutke, vizualni efekti i zadivljujuće animacije zasigurno će ostaviti bez daha i hrvatske posjetitelje. Predstavu je do sad pogledalo gotovo milijun i pol ljudi, a odigrana je preko 350 puta u više od 50 gradova svijeta. Filmski hit AVATAR (James Cameron), koji ponosno nosi titulu najuspješnijeg filma svih vremena sa zaradom od čak 3.6 bilijuna dolara, poslužio je kao inspiracija, a priča nas vraća tri tisuće godina prije radnje poznate iz filma. Na zadivljujućoj pozornici oživjet će mitski svijet Pandore i narod Na’vi. “Oel ngati kameie“ u prijevodu znači “Vidim te“, a riječ je o prepoznatljivoj rečenici iz filma na jeziku Na’vi koji je u potpunosti izmislio lingvist Dr. Paul R. Frommer.

Cirque du Soleil uvijek nastoji pružiti nešto novo i biti inovativan, a imali su veliku želju da u svoje predstave integriraju više tehnologije. U suradnji s dugogodišnjim tehnološkim partnerom SAPOM, a razvili su sustav HANA koji doživljaj publike podiže na potpuno novu razinu. Pomoću aplikacije svaki korisnik za vrijeme trajanja predstave može u aplikaciji pronaći svoju točnu lokaciju u gledalištu čime se pokreću posebni vizualni efekti u Areni. Publici se čini kao da se nalaze na samoj pozornici i da izvode zahtjevne fizičke pokrete. Aplikacija ih vodi kroz predstavu dajući im upute u kojem trenutku telefon trebaju okrenuti, protresti, pritisnuti tipku ili zasvijetliti posebno ugrađenom rasvjetom što se onda reflektira na scenu i pozornicu. Na ovaj način zajednički kreiraju dio predstave, a to ih povezuje na jedinstveni način. Aplikacija TORUK – The First Flight može se preuzeti za iOS i Android pametne uređaje.

TORUK – The First Flight bit će postavljen u Areni Zagreb, od 7. do 9. prosinca 2018., a ulaznice za četiri izvedbe koje su na rasporedu 7. prosinca u 20 sati, 8. prosinca u 15:30 i 19:30 sati te 9. prosinca u 15:30 sati, mogu se osigurati putem sustava Eventim.

Više informacija o nadolazećem spektaklu može se pronaći na službenoj Facebook stranici, dok se sve novosti i informacije o Cirque du Soleil mogu pronaći na službenoj internetskoj stranici.

Oznake
Back to top button
Close