Jaska i okolicaVijesti

Članovi Puhačkog orkestra i DVD-a Gornji Desinec na stručnom putu u Dalmaciji

Članovi Puhačkog orkestra i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornji Desinec proteklog su vikenda posjetili Split, Kaštela i Trogir. Stručni put za više od 50 članova ovog DVD-a pod vodstvom predsjednika Vedrana Boričevića i zapovjednika Krešimira Kišana organiziran je s ciljem razmjene iskustava i upoznavanja s radom prijateljskih vatrogasnih društava s područja Kaštela, kao i s Javnom vatrogasnom postrojbom grada Splita. Članicama i članovima društva put je organiziran i kao nagrada za njihov trud i uspješnu organizaciju velikih obljetnica koje je ovo društvo i orkestar proslavilo u lipnju.

Prvoga dana puta vatrogasci su posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu grada Splita gdje su ih dočekali dežurni vatrogasci upoznavši ih s radom ove vatrogasne postrojbe, koja je jedna od većih u Hrvatskoj s oko 130 zaposlenih i koja godišnje odradi više od 1500 vatrogasnih intervencija.

Nakon obilaska Splita uslijedio je i posjet DVD-u Mladost iz Kaštel Sućurca te DVD-u Kaštel Gomilica gdje je organizirano i međusobno druženje i noćenje. Posjet kolegama vatrogascima u Splitu i Kaštelima svojim nastupom uveličao je i Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec.

Drugoga dana ovog stručnog puta desinečki vatrogasci obišli su i posjetili još i Trogir, grad koji obiluje kulturno povijesnim znamenitostima i čija je gradska jezgra na UNESCO-vom popisu svjetske baštine te obližnje otoke Veliki Drvenik, Šoltu i Čiovo.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close