SportVijesti

Članovi stolnoteniskog kluba Jaska aktivni na više frontova, naš grad ponovno posjetio kineski trener

Ženska ekipa stolnoteniskog kluba Jaska stigla je do pobjede u Baškoj Vodi kod tamošnjeg stolnoteniskog kluba Urania koji na domaćem terenu redovito pruža snažan otpor protivnicama u 1. Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi za žene. Ovaj put prisilile su favoriziranu ekipu Jaske na maksimalni pristup i borbu doslovno za svaki poen. Domaće igračice ohrabrene prethodno ostvarenom brzom i visokom pobjedom protiv Svete Nedjelje ušle su u susret s Jaskankama izrazito motivirano i povele 2:1. U nastavku su igračice stolnoteniskog kluba Jaska ipak uspjele preokretom doći do vrlo važne pobjede rezultatom 4:2 nakon dva i pol sata igre.

Njihovi muški kolege ostvarili su pak po jednu pobjedu i jedan poraz na domaćem terenu. U prvom susretu nastavka 2. Hrvatske stolnoteniske lige – Regija srednja Hrvatska, jaskanski stolnotenisači pobijedili su igrače Kleka iz Ogulina rezultatom 4:1 i na taj način stigli do treće pobjede u sezoni unatoč činjenici da i dalje igraju u oslabljenom sastavu zbog ozljeda. U drugom susretu dana Jaskanci su ugostili prvog favorita lige, ekipu stolnoteniskog kluba Duga Resa i očekivano doživjeli poraz rezultatom 4:0, ali su pružili solidan otpor kvalitetnijem suparniku.

 

Mladi članovi stolnoteniskog kluba Jaska na regionalnom turniru u Svetoj Nedelji osvojili su tri trofeja. Na Otvorenom turniru Regije srednja Hrvatska koji se bodovao za regionalne rang liste Hrvatskog stolnoteniskog saveza, mladi članovi Jaske i ovog puta su bili vrlo uspješni te su gotovo svi koji su nastupili izborili plasman u završnicu turnira. Pritom je dvoje od njih osvojilo trofeje i to Victoria Pustaj osvojivši dva druga mjesta u kategorijama mlađih kadetkinja i kadetkinja, te Viktorija Oslaković kojoj je pripalo treće mjesto u kategoriji najmlađih kadetkinja.

Još su u četvrtini finala turnir završili: David Borković u kategoriji klinaca, Antonela Ciban u kategoriji klinceza, Matija Matešić u kategoriji najmlađih kadeta, Ivona Ciban u kategoriji najmlađih kadetkinja te Mihael Matešić u kategoriji mlađih kadeta. Magdalena Preprotić je na svom prvom turniru tog ranga u kategoriji klinceza stigla i do prve pobjede ali se nije uspjela plasirati u završnicu.

Sljedeća prilika za nove uspjehe i osvajanje trofeja svi oni imati će na 3. Otvorenom turniru 8. prosinca koji se u organizaciji matičnog kluba – stolnoteniskog kluba Jaska, igra u našem gradu.

Kineski stolnoteniski trener i po treći puta u Jastrebarskom

Jedan od trojice kineskih stolnoteniskih stručnjaka koji se nalaze u Hrvatskoj, po treći put je posjetio naš grad i aktivno sudjelovao u treningu mlađih kategorija STK Jaska. Ovaj put naglasak je bio na ispravljanju tehničkih detalja, prvenstveno pokreta ruke te kretanju i položaju tijela u igri, a na osnovu viđenog u dvorani postignutim zadovoljni mogu biti kako mladi članovi kluba, tako i njihovi treneri ali i svi ostali koji su se iz prve ruke u dvorani uvjerili u kvalitetu kineske škole stolnog tenisa.

Sličan sadržaj

Back to top button