Jaska i okolicaVijesti

‘Dan bez automobila’ sutra od 17 sati do ponoći u Jastrebarskom

U okviru obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, u mnogim se gradovima održava i ‘Dan bez automobila’, a tim će povodom sutra u Jastrebarskom za promet biti zatvoren dio ulice Ivane Brlić-Mažuranić i Cvjetno naselje.

U vremenu od 17 sati do ponoći tamo će biti organizirane različite tjelesne aktivnosti za sve generacije, jer ovogodišnji se Europski tjedan mobilnosti obilježava pod motom “Podijeli se, pokreni se!”. Vježbanje na mini trampolinima, traženje blaga po perivoju Erdödy, natjecanje u zgibovima na street workout igralištu, baby utrka, natjecanje u najsporijoj vožnji na električnim biciklima, igranje igre “Čovječe ne ljuti se” u velikom prostornom izdanju… samo su neki od sadržaja koje za danas poslijepodne i navečer, najavljuju Grad i njegova Turistička zajednica, koji organiziraju obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti i Dana bez automobila.

Organizatori pozivaju građane svih uzrasta da im se u petak pridruže na prostoru dijela ulice Ivane Brlić Mažuranić pored Perivoja i Cvjetnog naselja.

Postavljene table s motivacijskim porukama

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, na frekventnijim lokacijama u gradu postavljene su edukativne informacijske table s motivacijskim porukama, s ciljem poticanja javne svijest i aktivacije građane u borbi protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama.

Table donose prikaz lokacija koje su idealne za šetnju te je istaknuta udaljenost od trenutne do ponuđenih lokacija, potrebno vrijeme za prevaljivanje tog puta kao i kalorije koje će biti utrošene šetnjom, a na glavnom gradskom Trgu postavljen je i putokaz s najčešćim lokacijama na koje se građani najviše upućuju automobilima.

Back to top button