Jastrebarsko

Danas Jastrebarsko slavi Dan grada

Oglašavanje

Danas je Dan grada Jastrebarskog, koji se obilježava u spomen na 13. studenoga 1991. godine kada je iz Jaske zauvijek otišla JNA. Više od 200 različitih oklopnih vozila, ponajviše tenkova, 13. studenog, prije 26 godina, otišlo je iz našeg grada put Bosne i Hercegovine.

Izrezak

Dugačku kolonu tenkova i oklopnih vozila, koja se iz garnizona, pored hotela, glavnom ulicom i Cvetkovačkom, kretala do autoceste, pratili su brojni građani, tek tada potpuno svjesni kakvu su opasnost imali u neposrednoj blizini (u jaskanskoj vojarni bila je 4. oklopna, tenkovska, brigada, jedna od najelitnijih oklopnih jedinica bivše JNA, a procjenjivalo se da se radi o drugoj po vatrenoj moći vojarni u Hrvatskoj).

2

U sjećanje na dan, kad je okupatorska JNA zauvijek otišla iz Jastrebarskog, od 1992. godine, 13. studeni, slavi se kao Dan grada.

PROČITAJTE I OVO  Gradsko kazalište održalo godišnju skupštinu | foto

Tim povodom, ujutro je u župnoj crkvi Sv. Nikole biskupa služena sveta misa, nakon koje su gradonačelnik, njegovi zamjenici, gradski vijećnici, predstavnici braniteljskih udruga i policije, položili vijenac i upalili svijeće u znak sjećanja na sve poginule hrvatske branitelje i sve one koji više nisu s nama, a ostavili su svoj trag u Jastrebarskom.

Središnji događaj povodom Dana grada, svečana je sjednica Gradskog vijeća Grada Jastrebarskog, koja će biti održana u banketnom centru ’’Princess’’ s početkom u 13 sati.

Na svečanosti će biti prezentirana postignuća Grada tijekom proteklih godinu dana, a tradicionalno će biti dodijeljena i javna priznanja Grada. Nagrada za životno djelo posmrtno će pripasti Predragu Bošnjaku, Nagradu grada primit će DVD Novaki, a Plakete grada dobit će: Stjepan Gomerac, Desinečki tamburaši i tvrtka PA-VIN.

Čestitku povodom Dana grada putem našeg medija uputio je gradonačelnik Zvonimir Novosel:

PROČITAJTE I OVO  LIONS GRAND PRIX - Lovro Kopač ostvario plasman na finalno natjecanje

 

Inače i povodom ovogodišnjeg Dana grada, tijekom cijeloga ovoga mjeseca, održavaju se različite brojne manifestacije (PROGRAM).

Komentari:

Oznake
Prikaži više

Ako ste propustili: