Jaska i okolicaVijesti

Danas je više novih oporavljenih nego slučajeva zaraze

I u Hrvatskoj i u Zagrebačkoj županiji danas je više novih oporavljenih nego slučajeva zaraze.

Uz 1.945 novo zaraženih u Hrvatskoj, danas su naime i 2.242 ozdravljenja, a u Zagrebačkoj županiji zabilježena su 104 nova slučaja zaraze koronavirusom i ozdravljenje 170 osoba.

Među današnja 104 nova slučaja u Zagrebačkoj županiji, sedam ih je iz jaskanskog kraja: Jastrebarsko ima četiri nova bolesnika, Krašić dva i Pisarovina jedan.

Evo i ostalih brojeva o novo zaraženima u županijskim gradovima i općinama. Danas prednjači Velika Gorica s 33 nova slučaja, slijedi Samobor s njih 19, devet novih bolesnika ima Vrbovec, šest Dugo Selo, pet ih je iz Svetog Ivana Zeline i Brckovljana, četiri iz Svete Nedelje, Zaprešića i Jastrebarskog, tri iz Kloštar Ivanića i Rugvice, dva iz Krašića, te po jedan novozaraženi iz Brdovca, Stupnika, Pisarovnie, Kravarskog, Pokupskog, Dubrave i Bedenice.

Samoizolacija je propisana učenicima 11 razreda osnovnih i jednom razredu srednje škole.

U domu za starije s područja Kloštar Ivanića pozitivan je jedan korisnik, a u domu za starije s područja Samobora zaraženo je pet djelatnika i devet korisnika. Epidemiološka obrada je u tijeku. Trenutno je u Zagrebačkoj županiji aktivno 2.929 slučajeva.

Od početka epidemije, evidentirano je 6.005 oboljelih osoba, izliječeno ih je 3.046 osoba, a 30 osoba je preminulo.

Evo i današnje korona statistike za Hrvatsku: Imamo 1.945 novih slučajeva i 2.242 ozdravljenja, broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas iznosi 15.371. među njima je 1.827 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na
respiratoru 196 pacijenata. U posljednja 24 sata preminula je 31 osoba, a od početka epidemije 1.113 osoba.

Slična tema:

Back to top button