Jaska i okolicaVijesti

Danas je započela prva faza popuštanja mjera, što se točno mijenja u našem gradu

Danas je započela prva od tri faze popuštanja mjera zaštite tijekom epidemije koronavirusa, a preostale dvije kreću od 4., odnosno 11. svibnja.

Od danas je dakle krenuo javni gradski i prigradski prijevoz, no to se ne odnosi i na međužupanijski prijevoz, tako da se u Jastrebarskom što se javnog prijevoza tiče zapravo ništa ne mijenja:

 

Stipe Bučar, načelnik gradskog Stožera Civilne zaštite, pojašnjava i novu mjeru rada trgovina:

 

Evo i naputaka o boravku u trgovinama:

 

 

Pored trgovina, osim onih koji posluju unutar trgovačkih centara, od danas je omogućen nastavak rada svim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti, osim onih u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, i to uz poštovanje mjera fizičke udaljenosti (npr. postolari, krojači, izrađivači ključeva, poslovnice turističkih agencija, foto studiji…). Od danas je omogućen i rad knjižnica, muzeja, galerija, antikvarijata i knjižara.

 

Knjižnica radi od 8 do 12 h

Dakle, od danas radi i Narodna knjižnica i čitaonica Jastrebarsko, a za početak je radno vrijeme od ponedjeljka do petka 8 do 12 h, a knjige se mogu posuđivati i vraćati prema propisanim uputama koje su istaknute na ulazu u knjižnicu. Rad će biti organiziran na način da se maksimalno smanji kontakt osoblja i korisnika, znači bez ulaženja u prostor knjižnice tako da se knjige izdaju na priručnom pultu koji se nalazi na prozoru knjižnice koji gleda na dvorište odnosno haustor Centra za kulturu.

 

Otvoreno reciklažno dvorište

A od danas je ponovo otvoreno i reciklažno dvorište u Jastrebarskom u ulici Matije Gupca bb. Radit će prema uobičajenom radnom vremenu, od ponedjeljka do petka od 8 do 18 h, te subotom od 8 do 14 sati. I tamo će se rad odvijati uz pridržavanje preventivnih mjera zaštite protiv koronavirusa sukladno uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, što pored ostalog znači da je prije ulaska u prostor reciklažnog dvorišta obvezna dezinfekcija ruka te sigurnosni razmak od minimalno 2 metra, kao i propisano socijalno distanciranje.

 

Upisi u jaskanski vrtić odgođeni

Tijekom prva dva tjedna mjeseca svibnja u Dječjem vrtiću Radost Jastrebarsko obično se provodio upis djece, no tako neće biti ove godine. Zbog posebnih mjera zaštite koje su na snazi upisi se neće provoditi od 1. do 15. svibnja kao inače, već će u vrtiću u skladu s razvojem situacije odrediti vrijeme i trajanje upisa vodeći pritom računa da svi zainteresirani roditelji imaju mogućnost predati zahtjeve.

O novom terminu upisa djece u programe predškolskog odgoja i obrazovanja za pedagošku godinu 2020./2021. pravovremeno ćemo vas obavijestiti. Nadamo se skorom susretu i želimo vam svima da ostanete zdravi” – poručila je ravnateljica ove gradske ustanove Jadranka Stojković.

Sličan sadržaj

Back to top button