Jaska i okolicaVijesti

“Dani vina” opet u novom u terminu?!

Nakon što su lani (po prvi put) organizirani početkom mjeseca lipnja, a prije toga se četvrt stoljeća održavali sredinom rujna, ove će godine ta naša najpoznatija manifestacija, kako neslužbeno doznajemo, biti održana u nekom novom terminu. Navodno bi to moglo biti prvog vikenda u mjesecu listopadu, ali ni to još nije sigurno.

Danas je, naime, održan radni sastanak u Gradskoj upravi na kojem su, doznajemo, definitivno prekriženi i lipanj i rujan pa se traži novi termin. Kao vrijeme održavanja zadnjih tjedana spominjao se početak studenog i termin oko Martinja, no neslužbeno doznajemo kako najviše šanse ipak ima prvi vikend u listopadu.

Ako malo zavirimo u povijest ove manifestacije, “Dani vina” nema što nisu promijenili. Prvi ‘Dani vina’ organizirani su 1992. g. na Strossmayerovom trgu, a potom su se do 2000. godine održavali na Trgu Ljube Babića.

Promjenom političkih odnosa u Jastrebarskom 2001. g. mijenja se lokacija, ali i naziv pa tako manifestacija postaje ‘Jaskanske vinske svečanosti’. One su svoj novi dom tada pronašle na Trešnjevci gdje su se zadržale svega nekoliko godina, a potom sele na prostor sajmišta gdje se održavaju zadnjih 15-tak godina pod imenom ‘Jaskanske vinske svečanosti’. No, prošle godine, nove promjene. Organizatori vraćaju izvorno ime “Dani vina”, onako kako je velika većina ljudi tu manifestaciju cijelo vrijeme i zvala.

“Sva sreća” da Zagrebačka županija još nije započela s gradnjom nove osnovne škole na prostoru sajmišta, jer u tom slučaju ‘Dani vina’ bi ove godine mijenjali i lokaciju održavanja. Ovako je zadržano barem nešto pa će se četverodnevni program, od četvrtka do nedjelje, odvijati na staroj lokaciji – sajmištu.

 

Filip Popović

digital freak, na Radio Jaski u više uloga, oženjen, otac dva gremlina, završio financije no privlačniji mu je nemir lokalne novinarske redakcije, genetski brz na jeziku i s desnom rukom na srcu

Slična tema:

Back to top button