SportVijesti

Danko Braim ponovno prvak Hrvatske u motocrossu i supercrossu

Ovoga je vikenda na stazi Malino kraj Oriovca održana posljednja ovogodišnja utrka Prvenstva Hrvatske u supercrossu, čime je i službeno završena sezona motocrossa i supercrossa za ovu godinu.

Nakon sezone, koja je bila izrazito duga, gdje je voženo 10 utrka za Prvenstvo Hrvatske u disciplini motocross i 3 utrke u disciplini supercross, vozač Moto cross kluba Jaska – Danko Braim, može biti izuzetno zadovoljan unatoč težoj ozljedi koju je zadobio tijekom sezone.

Što se tiče motocrossa, po šesti puta za redom, Danko je postao prvak Hrvatske u klasi veterani A. Od 10 utrka, na 8 je pobijedio, a na dvije bio drugi i to uz vrlo bolnu povredu ramena koju je zaradio na utrci u Donjoj Petrički. Što se pak tiče supercrossa, jučerašnjom pobjedom (3 od 3) postao je prvak Hrvatske po treći puta za redom (u klasi veteran A).

Osim što je višestruki prvak Hrvatske u veteranskoj kategoriji, Braim je u funkciji izbornika u ovoj sezoni vodio i reprezentaciju Hrvatske u Poljski Gdansk, na Europski kup nacija, gdje su naši vozači zauzeli 9. mjesto.

Uz sve ovo, Danko je uspio odvoziti i nekoliko utrka za prvenstvo Slovenije, gdje je ostvarivao rezultate između 3. i 5. mjesta. Sada slijedi stanka i kraći odmor, a ako se uspije zatvoriti financijski plan za sljedeću godinu, kondicijski treninzi i pripreme za iduću sezonu početi će već u siječnju.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close