SportVijesti

Desinec slavio na Centrali i plasirao se u finale Kupa

Nogometaši Desinca plasirali su se u finale Kupa Nogometnog središta Jastrebarsko, nakon što su jučer na Centrali bili bolji od domaće Jaske rezultatom 1:0. Jedini pogodak za momčad koja nastupa u prvenstvenom rangu niže od Jaske, postigao je Jan Pintar u 42. minuti utakmice.

Jaska je u utakmicu ušla kao veliki favorit, no uzrečica kako je lopta okrugla i da se u nogometu ništa ne može sa stopostotnom sigurnošću previdjeti, jučer se pokazala u punom značenju.

Po riječima dugogodišnjeg kroničara NK Jaske, Tomislava Tadića, već se u prvom poluvremenu dalo naslutiti da utakmica neće ići u očekivanom smjeru. Domaći su imali inicijativu ali ne i prave prigode, dok su gosti imali čak tri zicera i da nije bilo raspoloženog Budinšćaka, Jaskanci bi doživjeli pravu katastrofu već u prvih 45 minuta.

“Nastavak utakmice donio je očekivani pritisak domaće momčadi. Gosti su bili zbijeni u svoj šesnaesterac, međutim Jastrebovi nikako nisu uspijevali pronaći put do mreže odličnog Klepina. Redale su se šanse i prijetnje pred vratima gostiju ali lopte su letjele svuda samo ne na željeno mjesto.”

Nakon ovog velikog uspjeha i pobjede u polufinalu, pred nogometašima Desinca je finale Kupa Nogometnog središta Jastrebarsko, a s druge strane stajat će igrači Mladosti iz Klinča Sela koji su dvoboj za pehar ranije osigurali pobjedom, također rezultatom 1:0, protiv Kupinca.

JASTREBARSKO – Stadion na Centrali. Gledatelja 70.

Sutkinja: Marija Čunović (Zdenčina). Pomoćnici: Mia Medvedovski i Martin Holetić (Jastrebarsko). Delegat: Nedeljko Kozlovac.

STRIJELAC: 0:1 – Pintar (42).

JASKA: Budinšćak, Šerić, Pintarić, Cipovec, Šimanović (od 80. Miljević), Tandarić, Nad (od 43. Cuković), Lukić, J. Jurinić, Ka. Novosel (od 52. Pinturić), Borovec (od 43. Koluder). TRENER: Damir Katovčić.

DESINEC: Klepin, Slugečić, Španić, Belan, Jurišić, Blažek (od 70. Smilaj), Pintar (od 65. P. Jelić), A. Jelić (od 65. Ljubičić), Šabić, Klobučar (od 80. Kišan), Stunja. TRENER: Tomislav Matek.

foto: Milorad Marin Videković
Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close