Jaska i okolicaVijesti

Dio područja bivše vojarne u Jastrebarskom već je u vlasništvu DUZS RH?

Potvrđuje li to najavljena velika terenska vježba?

Oglašavanje

Državna uprava za zaštitu i spašavanje Republike Hrvatske, iduće će subote, 22. rujna, na širem području bivše vojarne u Jastrebarskom, održati veliku terensku vježbu.

Riječ je o vježbi pod nazivom “ASAR 2018. Jastrebarsko”, koja za cilj ima provjeru procedura za operativno djelovanje sudionika sustava potrage i spašavanja zrakoplova u slučaju zrakoplovne nesreće na kopnu, na području Zagrebačke županije.

glavni ulaz u negdašnju vojarnu

Na vježbi će biti angažiran veliki broj sudionika, vozila i helikoptera, te će se koristiti specijalni efekti na području bivše vojarne. Najava održavanja ove vježbe, događa se 15-tak dana nakon sjednice Gradskog vijeća, na kojoj je MOST-ov gradski vijećnik Roman Rodić govorio upravo o tome, da bez obzira na sva nastojanja da vojarna pripadne Gradu, njezinim jednim dijelom već upravlja Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Radio Jaska online na najpoznatijim chat servisima:
ulaz koji se koristio za vozila

O imovinsko-pravnom statusu vojarne, Rodić je govorio i na jednoj od ranijih sjednica Gradskog vijeća, a prije ove posljednje, dobio je odgovor u pisanom obliku za koji je tražio dodatno pojašnjenje:

 

Evo što je vijećniku Rodiću odgovorio gradonačelnik Novosel:

 

Gradonačelnik Zvonimir Novosel pojasnio je i kakav status, unutar vojarne, ima Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

 

Kako će biti, pokazati će vrijeme, no prema neslužbenim informacijama, Državna uprava za zaštitu i spašavanje već je stvarni vlasnik dijela vojarne, a da je ta informacija zapravo točna, potvrđuje i najavljena velika terenska vježba.

Državna uprava za zaštitu i spašavanje, vježbu, naime, organizira na svom teritoriju.

Komentari:

Oznake
Close

Adblock software detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa u svom browseru