Jaska i okolicaVijesti

Dječje igralište na Trgu Ljube Babića vapi za obnovom, stanari potražili pomoć gradonačelnika

Na području Grada Jastrebarskog ukupno je više od 20 dječjih igrališta na kojima slobodno vrijeme provode naši mališani igrajući se i uživajući u najbezbrižnijem razdoblju života – djetinjstvu.

Uz dječje igralište koje se nalazi u Perivoju dvorca Erdödy, među najfrekventnijima je i ono na Trgu Ljube Babića, a osim što je vrlo posjećeno, ujedno je i najstarije.

Godina proizvodnje čini svoje, kako u svemu u životu, tako i na spravama na igralištu kojeg koriste mali stanari Trga Ljube Babića i okolnih ulica. No, osim starijih igrala, roditelji i dječica muku muče i sa sadržajem kojeg iza sebe ostavljaju nekulturni pojedinci koji su odavno prerasli dječja igrališta, a nakon čijih boravaka igralište treba svako malo čistiti kako bi ostalo primjereno boravku naših najmlađih sugrađana.

Stanari su po tom pitanju pomoć zatražili od gradonačelnika Jastrebarskog Zvonimira Novosela, koji se pozivu odazvao i posjetio ih jučer, tijekom jednog od redovnih okupljanja stanara u svom ‘parku’ – kako oni od milja nazivaju igralište na Trgu Ljube Babića. Tamo je bio i naš Filip Popović:

 

Za jučerašnjeg okupljanja na Trgu Ljube Babića, gradonačelnik Novosel za naš je radio rekao:

 

30-tak stanara, koji su za jučerašnju prigodu iznajmili i ‘napuhanac’ za djecu, zajedno s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom i njegovim zamjenikom Domagojem Šlatom, druženje su nakon ležernog sastanka nastavili uz prigodni roštilj.

U ‘parku’ na Trgu Ljube Babića svakodnevno boravi 20-tak djece, a jedno od njih slušate za kraj ovog priloga:

 

Komentari:

Oznake

Slične teme:

Close