Jaska i okolicaVijesti

Djelatnici i volonteri GDCK Jastrebarsko obišli skoro 150 potrebitih obitelji

U ovo predbožićno vrijeme, djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko, uz pomoć jaskanske policije i gradske tvrtke Vode, obišli su skoro 150 potrebitih obitelji kojima su uručili pomoć. Ovoga je tjedna, naime, organizirana raspodjela paketa, u sklopu projekta FEAD, za socijalno ugrožene stanovnike, prema popisu Centra za socijalnu skrb na području općina: Klinča Sela, Krašić, Pisarovina, Žumberak i na području grada Jastrebarskog. Ukupno su podijeljena 204 paketa sa suhim namirnicama.

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa ovoga su tjedna i učenici Srednje škole Jastrebarsko posjetili Specijalnu bolnicu za kronične bolesti Bistra. Srednjoškolska akcija, pod nazivom “Recimo da Božiću”, rezultirala je predajom namirnica i ostalih potrepština koje su učenici prikupljali u školi. Prijevoz do Bistre osigurao im je DVD Jastrebarsko.

 

Jaskanski Crveni križ, ovoga je tjedna organizirao i tradicionalnu izložbu Humanost na djelu. U Glazbenoj su školi izložena djela nastala na likovnoj koloniji u lipnju ove godine, kao i dječji radovi nastali na ovogodišnjoj Ljetnoj radionici održanoj u Jastrebarskom i Kreativnoj radionici održanoj tijekom ljetovanja u kampu Crvenog križa u Selcu. Izložba je ujedno posvećena i jaskanskom slikaru Josipu Košćaku Čeri koji je preminuo ove godine, a koji je uvijek sudjelovao na likovnim kolonijama.

Izložba Humanost na djelu, otvorena je sve do 10. siječnja iduće godine, a dječji su radovi ponuđeni na prodaju. Prihod će biti namijenjen kupnji paketa hrane i higijene za naše socijalno najugroženije sugrađane. “Pozivamo sve naše sugrađane da u ovo zimsko vrijeme dođu pogledati izložbu i da pokažu pravi duh Božića pomažući jedni drugima, a osobito onima kojima je to najpotrebnije.” – poručuju iz Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko.

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close