Jaska i okolicaVijesti

Do subote traju Dani tehničke ispravnosti vozila

Autoklub Jastrebarsko i ove se godine tradicionalno pridružio preventivno-sigurnosnoj akciji Dani tehničke ispravnosti vozila pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, koju provode HAK, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila, u sklopu koje je u razdoblju od 25. do 30. studenog omogućen besplatni tehnički pregled svim vlasnicima vozila koji se sa svojim vozilima pojave u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj, osim onim vlasnicima čija su vozila imaju termin redovnog tehničkog pregleda u tom razdoblju.

Cilj akcije je skrenuti pozornost vozačima na važnost tehničke ispravnosti vozila u kontekstu cestovne sigurnosti, jer je vozilo, uz vozača i cestu, ključni faktor te sigurnosti.

Vozači koji sudjeluju u akciji, na poklon dobivaju pakiranje od 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla prilagođene za uporabu u zimskim uvjetima. U sklopu akcije nema sankcioniranja vozača kod čijih se vozila utvrdi da su tehnički neispravna, nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja nedostataka ili kvara i uputiti u ovlašteni servis.

Back to top button