Jaska i okolicaVijesti

Donja Jaska postala gradilište, na snazi posebna regulacija prometa

U okviru projekta Naša voda, naša budućnost, počeli su radovi u donjoj Jaski. Kanalizacijske cijevi polažu se u trup državne ceste D1, u dužini od oko 1,4 kilometra, a obuhvaćaju dio ulice Trešnjevka od kućnog broja 33 i dio ulice dr. Franje Tuđmana do ulice Ivane Brlić Mažuranić.

Predviđeno je da će radovi ukupno trajati do srpnja 2020., s tim da će se u 2019. godini radovi izvoditi na dionici od Ulice Trešnjevka do Inine benzinske postaje.

S obzirom na širinu prometnice, radovi će se odvijati uz kontinuirano prometovanje po dvjema trakama, koje će biti stvorene reorganizacijom profila ceste te označene privremenim oznakama žute boje. Dionice će biti promjenjive dužine kako poslovni subjekti, pretežito trgovine, ne bi bili blokirani u svom radu. I benzinska postaja biti će potpuno u funkciji jer će se naizmjenično zatvarati dio ulaza i izlaza. Kod Konzuma će se koristiti i prilaz iz Ulice Josipa Resteka. Privremeno će se izmjestiti i dio pješačkih prijelaza, te autobusna postaja, a na određenim dijelovima prometnice koristiti će se i gradilišni semafor.

Iz tvrtke Vode Jastrebarsko prenosimo zahvalu svim građanima u zoni radova, kao i svim sudionicima u prometu za razumijevanje i strpljenje. Projekt Naša voda, naša budućnost, podsjetimo, koji je započeo u listopadu 2017. godine obuhvaća dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na području aglomeracije Jastrebarsko. Ukupna je vrijednost projekta gotovo 170 milijuna kuna, a čak 72% neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija” za razdoblje 2014. – 2020.

Sličan sadržaj

Back to top button