Jaska i okolicaVijesti

Donosimo sve što trebate znati o cijepljenju protiv gripe u našem gradu

Sugovornica nam je Dragica Prčić

Kada će početi cijepljenje protiv gripe u ovoj sezoni, što sve čeka one koji se odluče i koji se žele cijepiti, konkretne i detaljne informacije o tome mi smo potražili u Ispostavi Doma zdravlja u Jastrebarskom od njegove voditeljice Dragice Prčić.

 

Mogu objaviti sada sa sigurnošću – cjepivo je stiglo po predviđenim najavama tako da cijepljenje u Ispostavi Jastrebarsko počinje u ponedjeljak 19. listopada. Zbog okolnosti u kojima kojima smo se morali prilagoditi da bi zadovoljili epidemiološke mjere, organizacija provođenja biti će malo drugačija u odnosu na prošlogodišnje. Mi smo svoj dio pripremili a sada ovim putem obavještavam poštovane građane, naše pacijente, što moraju napraviti. Svatko od pacijenata koji se želi cijepiti mora se obavezno javiti i naručiti kod svog obiteljskog liječnika gdje će dobiti informaciju koji dan u koje vrijeme treba doći na cijepljenje. Bez dogovorenog dobivenog termina neće moći obaviti cijepljenje jer svaki liječnik će dati za svaki dan i za svaki termin popis svojih pacijenata i određenu dozu cjepiva zdravstvenom timu koji će cijepljenje obavljati.

Ovo isto vrijedi za pacijente koji ostvaruju pravo na dobiveno cjepivo kao i za one koji ga kupuju. Oni koji kupuju trebaju također nazvati svog liječnika da dobiju bijeli recept kojim bi mogli u ljekarni cjepivo dobiti, a tom prilikom kad će zvati za recept dobit će ujedno i informaciju koji dan i u kojem terminu će doći na cijepljenje sa cjepivom koje donose sa sobom. Pacijenti koji ne mogu doći zbog svojih zdravstvenih tegoba na cijepljenje u Ispostavu nego tu uslugu dobivaju u kući, također moraju zvati svog liječnika ukoliko se žele cijepiti, pa će liječnik putem patronažne sestre poslati cjepivo i sestra će cijepiti pacijenta u kući.

Obiteljski domovi i udomiteljstva koji imaju medicinske sestre djelatnike u ustanovi – cijepljenje obavljaju njihove sestre. Zbog očekivanog velikog broja poziva, što je normalno, vjerojatno će biti opet teško dobiti ordinaciju, ali vas lijepo molimo budite strpljivi i uporni, imate broj ordinacije, imate mailove ordinacija, a ako i na te način ne možete ostvariti, ponavljam broj trijaže, a to je 6599 062. Nazovite taj broj tu su uvijek i prijepodne i popodne dvije sestre i lakše se javiti, predstavite se, recite kod kojeg liječnika ste pacijent i pripremite vaš kontakt broj i sestra će iskomunicirati i u toku dana, ako ne baš odmah, ali u toku dana dobit ćete povratnu informaciju kada ste naručeni na cijepljenje.

Voditeljicu Doma zdravlja Zagrebačke županije Ispostava Jastrebarsko, Dragicu Prčić, upitali smo i što predviđa do kada bi cijepljenje moglo potrajati? Obično je to trajalo neki period tjedan, dva, tri, dok su svi došli na red…

Obično je ovih godina to bilo dva tjedna, a mi smo se sada organizirali svakodnevno će biti određeni period od ponedjeljka do petka i subotu smo dali nekoliko termina. Mi se nadamo da ćemo najveći dio uspjeti u prvom tjednu (19. – 24. listopada), a ako ipak ne uspijemo, nastavit ćemo i u tjednu kasnije (26. listopada pa do kraja mjeseca). Vidjet ćemo, potreba, a i zainteresiranost, je radi aktualne situacije povećana.

Sličan sadržaj

Back to top button