OstaloVijesti

Država nudi 12 tisuća kuna za sanaciju dimnjaka oštećenima u potresu

Ministarstvo graditeljstva objavilo je javni poziv za privremenu i nužnu zaštitu i popravak zgrada oštećenih potresom na području: Grada Zagreba, te Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, za koji će se prijave početi primati iduće srijede, 10. lipnja.  Prijave, putem sustava e-Građani, primati će se sve do 31. listopada ove godine.

Štetu mogu prijaviti vlasnici i suvlasnici zgrada. U njihovo ime prijavu mogu podnijeti upravitelji zgrada, predstavnici suvlasnika za višestambene i poslovno-stambene zgrade, vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća.

Podsjetimo, Vlada je donijela odluku da se rebalansom proračuna osigura 141 milijun kuna za hitne sanacije zgrada i nabavku bojlera građanima pogođenim potresom. Radi se o pomoći do 20 tisuća kuna za svako kućanstvo, a taj iznos namijenjen je za pomoć za hitne financiranje sanacije dimnjaka, kao i za popravak opasnih dijelova zgrade koji su mogli, odnosno koji mogu, ugroziti život ili zdravlje ljudi.

Iz Ministarstva graditeljstva osigurat će se 12 tisuća kuna po kućanstvu za sanaciju dimnjaka, popravak zabatnog zida i nužnu privremenu zaštitu zgrade, a Fond za zaštitu okoliša sufinancirat će nove bojlere s 8 tisuća kn.

Detaljnije na stranicama Ministarstva.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close