Jaska i okolicaVijesti

Dva nova slučaja korone u Jaski, a imamo još dva koja nisu u evidenciji zbog mjesta prebivališta

Na dnu članka donosimo anketu

Županijski Zavod za javno zdravstvo izvijestio je kako je u posljednja 24 sata evidentirano 16 osoba na području Zagrebačke županije kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. U istom periodu 29 osoba se vodi kao izliječeno pa su trenutno na području naše županije aktivna 152 slučaja.

Od početka pandemije u županiji je evidentirano 527 korona slučajeva, izliječene su 364 osobe, a 11 ih je preminulo.

Od nedavno, županijski Zavod za javno zdravstvo objavljuje podatke za novooboljele prema gradovima i općinama u kojima imaju prebivalište, pa je prema tome novih 16 slučajeva u zadnja 24 sata evidentirano u:

  • Grad Zaprešić 2
  • Grad Jastrebarsko 2
  • Grad Velika Gorica 4
  • Grad Dugo Selo 1
  • Grad Vrbovec 4
  • Općina Marija Gorica 1
  • Općina Pušća 1
  • Općina Brckovljani 1

Od 16 novih slučajeva 7 su kontakti prethodno oboljelih, 1 je povezan s boravkom u BiH, 4 s ljetovanjem na obali, dok je za 4 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 42 osobe.

Što se tiče dvije novooboljele osobe iz Grada Jastrebarsko, obje su u kontakt s koronavirusom došle za vrijeme godišnjeg odmora izvan našeg grada – objavio je gradski Stožer civilne zaštite  od čijeg načelnika Stipe Bučara prenosimo: “Ovim putem našim sugrađanima želimo uspješan i brz oporavak, a vas pozivamo na odgovornost te pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i održanje socijalne distance!”

Trenutno je tako na području grada Jastrebarskog aktivnih osam slučajeva, a u samoizolaciji je pet naših sugrađana.

Kako doznaje naše uredništvo, osim dvije nove osobe koje su ženskog spola i mlađe životne dobi, posljednjih dana u našem gradu zabilježena su još dva slučaja koja se ne ubrajaju u evidenciju jer nemaju prebivalište prijavljeno u Jastrebarskom nego u drugoj županiji, no koronavirus im je potvrđen i trenutno se nalaze na kućnom liječenju u samom Jastrebarskom. Obje te osobe su muškarci, jedna je mlađe, a druga srednje životne dobi.

U Hrvatskoj 311 novih slučajeva

U posljednja 24 sata Hrvatska ima 311 novih slučajeva zaraze. Ukupno u državi je sada 2.771 slučaj,
285 pacijenata se nalazi na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru njih 19. Od jučer su dvije osobe preminule, u Zagrebu 75-godišnja žena i u Splitu 60-godišnji muškarac. Nacionalni stožer navodi da su oboje imali kronične bolesti i kronična patološka stanja.

Od 25. veljače kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 11.739 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih je 197 preminulo, a 8.771 osoba se oporavila.

Povezane vijesti
Radio Jaska koristi aplikaciju treće strane za realizaciju ankete da minimaliziramo mogućnost manipulacije anketom od čitatelja, ali i potpuno eliminiramo mogućnost vlastitih manipulacija rezultatima.

Povezane vijesti

Back to top button