192/193 infoJaska i okolicaVijesti

DVD Gornji Desinec nabavio vatrogasnu opremu vrijednu više od 100 tisuća kn

U 2019. godini kada je DVD Gornji Desinec svečano obilježio dvije značajne obljetnice, 100 godina Puhačkog orkestra i 90 godina vatrogastva u Desincu, s ciljem dodatnog podizanja operativne spremnosti vatrogasne postrojbe i poboljšanja uvjeta rada Puhačkog orkestra, vodstvo DVD-a Gornji Desinec značajne napore uložilo je i u nabavu vatrogasne opreme i vatrogasnih svečanih odijela za svoje članove.

Vlastitim sredstvima, te uz pomoć Župana Zagrebačke županije mr.sc. Stjepana Kožića, Hrvatske vatrogasne zajednice, i glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića nabavljena je vatrogasna oprema u iznosu većem od 100.000,00 kn. Nabavljeno je više od 40 svečanih vatrogasnih odora za članove DVD-a Gornji Desinec i Puhačkog orekstra, osobna i skupna zaština oprema za operativne vatrogasce, interventno odijelo, čizme, zaštitne rukavice, kacige, kao i nužno potrebna vatrogasna oprema za kvalitetnije izvršavanje vatrogasnih intervencija, vatrogasne cijevi i armature, vatrogasne naprtnjače, potopna pumpa, upijajući jastuci za obranu od poplava, baterijske svjetiljke, te druga nužno potrebna oprema.

“Nabavkom ove vrijedne opreme zasigurno će naša vatrogasna postrojba i u narednom razdoblju unaprijediti svoj rad, a sve na dobrobit stanovnika Desinečkoga kraja i njihove imovine u zaštiti od požara i drugih elementarnih nepogoda.” – porućili su iz DVD-a Gornji Desinec te još jednom zahvalili svima koji su pomogli u nabavci vatrogasne opreme.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close