OstaloVijesti

DVD-u Jastrebarsko donirana bespilotna letjelica u sklopu projekta DRONacija

Teleoperaterska tvrtka Telemach Hrvatska, bivši TELE 2, ove je godine udvostručila donaciju bespilotnih letjelica u projektu DRONacija te sada čak 10 dronova odlazi hrabrim vatrogasnim postrojbama diljem Hrvatske, a među njima je i Dobrovoljno vatrogasno društvo Jastrebarsko. Donacijom novih 10 dronova u sklopu DRONacije, Telemach Hrvatska će uz pomoć najmodernije tehnologije podržati vatrogasce u zaštiti još 15% hrvatskog teritorija, odnosno ukupno četvrtine prostora naše države s donacijom svih 25 dronova od početka provedbe DRONacije.

Nova pomoć u zaštiti šuma od požara i ostalih nepogoda tako ide u ruke Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Stružec, Jastrebarsko, Ivanec, Bedekovčina, Legrad i Gračac te Javnim vatrogasnim postrojbama Karlovac Delnice, Čazma i Pula. Tim povodom održan je i online sastanak predstavnika Telemach Hrvatske sa svim vatrogasnim postrojbama kojima će biti donirani dronovi u sklopu ovog društveno odgovornog projekta.

Osim pomoći u izviđanju požara na otvorenom prostoru, prepoznavanju žarišta i napretka požara, kao i u dodatnoj sigurnosti vatrogasaca na terenu, dronovi pomažu i u nekim specifičnim situacijama.

“U Jastrebarskom postoje brojni gospodarski objekti visoke požarne opterećenosti te industrija koja se bavi preradom i skladištenjem opasnih tvari. Imati dron u takvim intervencijama nezamjenjiva je pomoć. Zahvaljujemo Telemachu Hrvatska na donaciji i što su prepoznali djelovanje našeg DVD-a te napore svih naših članova u osiguranju zaštite naših sugrađana imovine i prirodnih ljepota”, rekao je Ivica Sikra predsjednik DVD-a Jastrebarsko.

Obuka vatrogasaca u vožnji drona

 

Parrot ANFI Thermal je kompaktni dron s dvije integrirane kamere namijenjen profesionalnoj primjeni. 4K HDR kamera s 21MP Sony senzorom omogućuje prikupljanje fotografija i videozapisa visoke rezolucije za inspekciju i analizu stanja terena. Termalna FLIR LEPTON 3.5 (radiometric) kamera rezolucije 160×120 omogućuje prikupljanje termalnih fotografija i video zapisa.

Sličan sadržaj

Back to top button