Jaska i okolicaOstaloVijesti

Dvije dobrotvorne predstave za svjetske dane kazališta, dođite i učinite dobro djelo

“Proslavite svjetske dane kazališta u kazalištu, i pritom učinite dobro djelo!” – poruka je iz Kazališta Škrabe, koje će povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade (koji se obilježava 20. ožujka) i Svjetskog dana kazališta (koji je 27. ožujka) odigrati dvije predstave u dobrotvorne svrhe, za pomoć kod liječenja bolesne djevojčice Lucije Seničić, čija je mama Renata, djevojačkog prezimena Celić, iz Donje Reke kraj Jastrebarskog.

Lucija boluje od spinalne mišićne atrofije, a bolju kvalitetu života omogućit će joj operacija kralježnice u Švicarskoj. U HZZO-u je u tijeku odobravanje troškova za operaciju, a obitelj je potrebna financijska pomoć za put i boravak u Švicarskoj. Lucija ima dogovorenu operaciju kralježnice 26. ožujka u Ženevi, a planirani boravak u bolnici je 52 dana ako sve bude u redu. Nakon prve potrebna će biti još jedna operacija, a trošak je gotovo milijun kuna. Operaciju bi trebao pokriti HZZO s obzirom na to da se u Hrvatskoj takvi zahvati ne rade, ali za oporavak je jako bitno da uz Luciju budu i njezini roditelji te je zbog toga potrebno prikupiti financijska sredstva.

A pomoći se može i dolaskom u kazalište, jer Kazalište Škrabe za pomoć Luciji ovoga tjedna igra svoje dvije hit-predstave: “Zemlju Čudesa” i “Oko jedne hiže”.

“Zemlja Čudesa” na rasporedu je u četvrtak, 21. ožujka, a “Oko jedne hiže”, dan kasnije, u petak, 22. ožujka. Obje predstave se prikazuju u Domu kulture Jastrebarsko, odnosno kino dvorani s početkom u 19:30 sati.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se osigurati u susjednom ugostiteljskom lokalu.

Osim dolaskom u kazalište, financijski pomoći obitelji Seničić možete i donacijom na račun HR9323600003117501678 uz naznaku “za Lucijinu operaciju”.

Sličan sadržaj

Back to top button