Jaska i okolicaVijesti

Epidemiološka situacija u Jaski zadovoljavajuća, no ipak se radi na pronalaženju objekata za karantene

audio Stipe Bučar

Držite razmak, nosite maske, perite ruke, izbjegavajte okupljanja – apel je kojega svakodnevno slušamo jer zaraza se već mjesec dana ubrzava u cijelom svijetu i ne pokazuje znakove posustajanja.

Kao što je poznato, COVID-19 je visoko zarazna bolest izazvana novim koronavirusom, koji se izuzetno lagano kapljično prenosi. Širenje epidemije nije moguće u cijelosti zaustaviti, sve do pronalaska cjepiva ili lijeka, ali se epidemiološkim mjerama ona može držati pod kontrolom.

Na području grada Jastrebarskog epidemiološka situacija je zadovoljavajuća, ocjenjuje načelnik gradskog Stožera Civilne zaštite – Stipe Bučar:

 

Bez obzira na zadovoljavajuću situaciju, ipak se radi na pronalaženju objekata za karantene.

 

Ovih dana diljem zemlje pojačan je inspekcijski nadzor. Inspektori civilne zaštite kontroliraju kako se držimo protuepidemijskih mjera, a od Stipe Bučara doznajemo kako to funkcionira na području našega grada.

 

U Zagrebačkoj županiji nema novooboljelih, izliječene dvije osobe

Dodajmo još kako je prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do ponedjeljka, 27.07.2020. do 11:00 sati evidentirano 238 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o istom broju, što znači da u posljednjih 24 sata nema novooboljelih, ali su dvije osobe izliječene.  Na području Zagrebačke županije trenutno su aktivna 44 slučaja. Do sada su ukupno izliječene 183 osobe, a 11 ih je preminulo.

*promjena u tablici u odnosu na podatke od jučer

 

Slična tema:

Back to top button