Jaska i okolicaVijesti

Europski tjedan mobilnosti u Jastrebarskom završio bogatim programom | audio

Europski tjedan mobilnosti ove je godine u Jastrebarskom obilježen bogatim programom, čiji je vrhunac bio ‘Dan bez automobila’, održan jučer poslijepodne i navečer na prostoru dijela ulice Ivane Brlić Mažuranić i Cvjetnog naselja, uz Perivoj dvorca Erdödy.

Te jaskanske ulice bile su zatvorene za promet automobilima i namijene isključivo pješacima i biciklistima, za koje su bile organizirane i različite aktivnosti (za sve uzraste), a sa svojim su sugrađanima bili i gradski čelnici.

foto: Radio Jaska
foto: Radio Jaska
foto: facebook

Koordinator i organizator ovogodišnjih programskih aktivnosti Europskog tjedna mobilnosti, uz Grad Jastrebarsko je gradska Turistička zajednica u ime koje je, s našim reporterom Zdenkom Vukovićem razgovarala Petra Masnec:

 

foto: facebook
foto: facebook

U okviru obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, odnosno Dana bez automobila, bile su organizirane različite tjelesne aktivnosti za sve generacije.

 

foto: facebook
foto: facebook
foto: Radio Jaska
foto: Radio Jaska

Dan bez automobila u Jastrebarskom je protekao i u znaku druženja i zabave, ali i neizostavne gastro ponude:

 

Zadovoljni su bili i posjetitelji:

 

Događanjima u okviru Europskog tjedna mobilnosti jučer je prisustvovao i gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je sudjelovao i u natjecanju u najsporijoj vožnji na električnim biciklima.

 

I zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat, svojim je dolaskom došao podržati obilježavanje Dana bez automobila u Jastrebarskom.

 

foto: facebook

Uz sve spomenuto, moglo se uživati i u zvucima glazbe uživo:

 

foto: Radio Jaska

Back to top button